dinsdag 25 januari 2011

Wat moet, dat moet …

Door de warme waterstraal verschijnen er piepkleine belletjes in de groene bak. Naarmate het water hoger komt, hoopt het sop zich op rond de waterstraal. Ik verpest het resultaat door mijn sopdoek in de bak te gooien. Als de doek nat genoeg is, en voldoende chemische stoffen heeft verzameld om mijn kast van alle bacillen en andere opgehoopte viezigheden te ontdoen, pak ik hem uit de bak. Het water is heet en zo ook de doek. Oppassen met uitwringen dus.

Terwijl ik de doek door mijn keukenkast haal vraag ik mij af waarom ik er zo’n hekel aan heb om mijn keukenkasten schoon te maken. Met dat ik het denk is er een nieuw stuk geboren. Ik laat de keuken even voor wat het is en kruip achter mijn computer om de eerste woorden hierover op papier te zetten.

Als ik plank nummer zoveel heb leeggehaald besef ik dat ik er werkelijk niets aan vind. Eerst al die kopjes uit de kast halen, ik ben toevallig met die kast bezig, schoonmaken en vervolgens alles weer terugzetten. Ik kan hier niet bepaald veel voldoening uit halen. De kast leek toch al schoon.

Ik zie gewoon graag meteen resultaat na gedane zaken en ik wil ook graag dat een ander dat ziet. Dan moet ik natuurlijk niet aan een keukenkast beginnen, maar aan het meubilair in de kamer dat stof ligt te vergaren. Maar goed, niemand die me een compliment geeft voor mijn geweldig schone keuken. Nee, manlief ook niet. Die ziet dat soort dingen niet. Van hem valt in dezen geen compliment te verwachten. Hooguit dat het lekker naar zeepsop ruikt. Maar ja, dan moet hij wel snel thuis komen anders is ook die geur weer verdwenen.

Het bijkomende voordeel van het schoonmaken van mijn keuken vind ik is, dat ik overbodige dingen weggooi waardoor er meer ruimte komt in onze toch al niet in overvloed aanwezig kasten.

Zo, twee keukenkasten zijn schoon en mijn stuk is af.

Toegegeven … het was echt nodig, morgen de rest!

20 opmerkingen:

 1. Knap van je dat je toch door ging. Jmmer he, dat ze het nooit zien, die mannen. Daarom wacht ik zo lang mogelijk.. Wat ook helpt is je spullen verhuizen, maar meestal heb je daar vooral jezelf mee. Dus..je keuze is perfect. Op je blog ermee. Bij deze van mij de compimenten, je bent een ijverige huisvrouw!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I understand your husband, we men sometimes forget that things are clean because you women do it.In this we are little grateful, and we are not able to do the cleaning!
  That landslides!
  Ciao Gerreke!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Gerreke wat moet dat moet....ik ben trots op je !! fijne avond nog ...liefs van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die klus is in elk geval weer geklaard.Ik heb zo'n man die rustig een sopje maakt en zelf dit soort klusjes doet ,krijgt ie van mij echt wel een compliment hoor haha
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet eerlijk toegeven dat als ik het doe, manlief het dan wel ziet. Zegt dat iets over de frequentie of over hem? Ik denk het eerste, ahum. Keukenkastjes schoonmaken heeft mijn moeder jaren gedaan hier. Maar de laatste jaren moet ik helaas zelf weer en ja, dan is het echt 1 x per jaar ook heel hard nodig.
  Mijn complimenten voor je nette kastjes! En het ruikt zo fris, mmm.
  Liefs, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat moet dat moet idd, maarja je hebt er een leuk schrijven aan overgehouden, en een leuke foto
  groet rini

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik er aan begin, is dat altijd op een moment dat ik er helemaal voor in de stemming ben (niet vaak hoor) en ik er vol voor ga. Dan kan ik er dus ook van genieten, want het wordt er in mijn geval altijd beter van... Misschien moet jij dat moment ook gewoon eerst even afwachten.... :-)

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Rene ziet het direct als ik iets schoongemaakt hebt! Daar wordt hij zo blij van. Ik denk omdat het zo'n uitzondering is;-)
  Jouw kastjes zien er in ieder geval weer heerlijk fris uit.

  Liefs,
  Annerieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Gerreke allereerst dank voor je reactie op mijn bloggie...Wat heb jij een leuke schrijfstijl mijn complimenten. Heb met interesse t één en ander gelezen, en wat dat schoonmaken betreft het hadden mijn woorden kunnen zijn :) Ik denk ook wat mij betreft dat met dat de jaren klimmen ik al meer de pé krijg in t herhalen van in t huishouden, nog steeds hou ik het schoon maar besteed haha iets meer aan mijn hobby fotografie nu geeft me vééél meer voldoening groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook al lijkt het zinloos, ik merk dat ik er in mijn hoofd van opknap, van poetsen en soppen. De laatste tijd gebruik ik de poetstijd dan ook heel bewust om na te denken over plannen en ideeën, dat gaat beter dan achter een pc. Twee vliegen in één klap....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. muziek op 10, blik op oneindig en er een lekker swing middag van maken. Helpt bij mij altijd. En het heerlijke er van is inderdaad dat de boel ook weer een keer opgeruimt is wat er te veel in staat. Nu is het weer heerlijk schoon en daar kun je weer van genieten.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goh ja, ook zo'n hekel aan het 'keukenkasten schoonmaken'. Als mijn keuken nu eens mijn droomkeuken zou zijn, dat zou dat het al wat makkelijker maken denk ik ;))
  Ik erger me rot als ik eraan begin waardoor manlief zelfs het liefst heeft dat ik er zo vlug mogelijk mee stop want hij wil het allemaal niet horen, al die ergernissen die dan weer bovenkomen. Maar het moet gewoon om de zoveel tijd gebeuren want ik kan het ook niet hebben dat het er niet proper bij ligt, zucht, wat maken we het ons toch soms moeilijk hé?
  Maar deze post was toch leuk om lezen!
  Ik gebruik een gewone camera hoor maar bij die laatste foto's ben ik eens 'photoscape' wat gaan uitproberen en wat ik allemaal met die foto's gedaan heb, ik weet het niet meer maar dit was het resultaat. Je kan photoscape gratis downloaden. Ik had het al een tijdje maar had er nog niet veel avontuurlijks mee aangevangen tot nu toe. Nu nog zien te achterhalen hoe en wat en waar ik precies wat deed en dan ben ik goed op weg zeker??? ;)) Plezanter dan een keukenkast uitkuisen dus gewoon proberen zou ik zeggen. Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O ja echt van die klusjes die je graag voor je uitsteld, je weet het moet maar laat maar even en dan in eens toch zet je door en als het dan klaar is geeft het voor jezelf een goed gevoel.

  Geniet er van, groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo herkenbaar Gereke....
  al die huishoudelijke rot klusje
  en toch moeten ze gebeuren, als alles
  dan weer spik en span is heb je ook wel weer voldoening van je werk....mooi stukje....

  gr. Nieske

  P.S. ik heb jou ook maar in mijn lijst van Bloggers gezet!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als ik de keukenkastjes gedaan heb sleur ik mijn lief er toch echt naar toe en moet hij me wel loven en prijzen hoor.
  Het is een klus, maar als het gedaan is ook wel weer lekker, en heel goed om je hoofd leeg te maken.

  Liefs
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wie weet wat voor heerlijk stukje dat weer oplevert......
  win win situatie ook nog.....ook nog in 1 keer de boel schoon.
  Mijn complimenten (ha dan heb je toch nog een complimentje ontvangen....;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha, als hier de eucalyptus-poetsgeur in huis hangt, denken ze gelijk dat ik alles spic en span gesopt heb ... niet dat het mijn hobby is (die van jou ook niet als ik je blog lees haha) maar ik heb het toch wel graag opgeruimd en schoon en dat is jou weer prima gelukt in je kastje (zo ... opvangen maar dat complimentje)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Misschien vind je zulke klusjes niet leuk, maar je hebt er toch zeker wel voldoening van? je kan ook de deurtjes uit je kastjes halen, haha.... nou, toch maar niet, dan wordt het nog sneller stoffig.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. `Goed gedaan, al had je er geen zin in. Af en toe moet het gebeuren. Ik schrijf een paar dingen op mijn weeklijst en komt alles een keer aan de beurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het schoonmaken schiet ook niet op als je ondertussen nog even achter de pc kruipt....ha ha. Ik herken het ook hoor, als ik met iets bezig ben bedenk ik me iets en ga vervolgens daar mee bezig en dan kom ik een tijd later mijn emmer met sop weer tegen.....schiet niet echt op.

  Lieve groet Marjan

  BeantwoordenVerwijderen