maandag 15 augustus 2011

Rodelen en kriebeltjes

‘Mam ga je mee naar de rodelbaan?’ Slik, wat moet ik nu zeggen. Nee lieverd ik heb geen zin. Of, nou kind morgen, ik beloof je dat we morgen gaan rodelen. In de hoop dat hij het tegen die tijd wel weer vergeten is. Of moet ik zeggen dat ik het best een beetje eng vind en ze maar met hun vader moeten gaan. Niets van dat alles. Ik zet me over m’n angsten heen en antwoordt zoonlief stoerder dan ik mij voel: ‘Dat vind ik een heel goed idee lieverd we gaan.’

We lopen door het prachtige bos naar de rodelbaan. Op een enkele plek is door het vochtige weer een paddenstoel omhooggeschoten. Hij staat er een beetje verloren bij, dat wel. Vogelgeluiden te over. De jongens laten ook hun uitgelatenheid in het bos doorklinken. Ze gaan al limbodansend onder de slagoom door.

Zodra de rodelbaan in zicht komt zegt zoonlief: ‘Mam ik ben acht dus ik mag alleen.’ Eh alleen? Daar komt dus niets van in. Ik laat toch mijn zoonlief niet in z’n eentje van zo’n snelle rodelbaan gaan? Ja remmen doen ze allemaal … zeggen ze. Maar hoe moet ik hem dat nou liefjes vertellen?

De oplossing volgt drie minuten later. ‘Heeft u een paspoort mee mevrouw?’, vraagt de kaartverkoper. Die heb ik niet mee en dus mag zoonlief niet alleen van de rodelbaan. Ik haal opgelucht adem. De bakjes zitten los op de rails en als je dus te hard gaat, kan het bakje de bocht uit vliegen.

Zoonlief vind het gelukkig geen enkel probleem en even later gaan we met z’n tweetjes naar beneden. Zo’n eerste keer heb ik de hendel meer dan vaak ter hand genomen … De tweede keer, met de jongste die boven stond te wachten, ging het al een stuk beter.

Echt ik word hier nog bedreven in. Maar die kriebeltjes in mijn buik hé als het echt hard gaat. De jongens hebben het nergens over. Hoe harder hoe beter …

13 opmerkingen:

 1. Heeeerlijk verhaal......liefs van mij....xxx..hahaahha!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super zeg! Goed van je.
  Ik kom daar absoluut niet in. Ik zat in de speeltuin altijd met de tassen en jassen en pa lief ging met de kids in de actracties. Alles wat snel en over de kop gaat..... niets voor mij hihi

  Groetjes, Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat goed van je!! wat zul je trots zijn na deze zelfoverwinning!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihihihi en de volgende dag ook spierpijn van het verkrampen van je lichaam tijdens de bloedstollende rit???
  Heeeeel dapper van je btw dat je het deed en zelfs meer dan eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk verhal Gerreke.....dapper hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gut, ik weet helemaal niet wat dat is, zo'n baan. 't Lijkt me wel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gerreke
  wat lijkt mij dat spannend dat rodelen.
  leuk verhaal.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken de rodelbaan, mijn maag draait nog om, te hard, te snel, te....niets voor mama's met kriebels in de buik, een heerlijk verhaal hoor.

  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Naar zoiets kijk ik liever dan dat ik er in zit haha!

  Stoer dus van je!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik dit zie wil ik ook, haha! Ik kan me nooit inhouden, maar kan me er wel alles bij voorstellen dat je even goed moest nadenken, echt stoer dat je bent gegaan! Jullie hebben het vast heel fijn gehad daar samen. Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. HiHiHi.
  Daar had ik dus wel een foto van willen zien.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Onze Lucas is dit jaar heel hard gevallen op de rodelbaan, grote schaaf/brandwonden... en ik... ik vond het ook eng, maar eerlijk gezegd wel jammer dat ik voor hem moest uitstappen, ik was net begonnen en de baan was bijna 2 km lang. De jongste van 8 ging zonder problemen naar beneden...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat stoer Gerreke!
  Ik krijg de kriebels al tijdens het lezen van je verhaal ;)
  Het lijkt me heel eng maar... daar zal ik waarschijnlijk nooit achterkomen...

  Groetjes, Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen