zondag 27 mei 2012

Hoezo vies? Smerig gewoon!

Als het tijd is om te koken haal ik van zolder vlees uit de vriezer. Ik ontdooi het in de magnetron. Zodra de eerste piepen van de magnetron te horen zijn laat ik de olie warm worden in de pan. Een voor een leg ik de lekkere stukjes vlees in de pan. Wel een beetje vreemd dat aan elk stukje vlees een donder stukje zit? Dat is toch anders nooit?

Na enkele bakminuten draai ik het vlees om en dat doe ik nog eens. Als ik de spatel op het daarvoor bestemde bakje leg komt er een zeer onfrisse geur mijn neus binnen. Ik kijk naar het vlees en vervolgens naar de spatel. Ik draai het vlees nog eens om en hou de spatel dicht bij mijn neus. Dat is een uiterst slecht idee, want het ding stinkt naar kots. Dit is foute boel.

Manlief moet erbij komen en ook ruiken aan de spatel. Nee, hij ruikt niets. Die kruiden doen z’n werk! Het ruikt prima. Ik vertrouw het niet en gooi het vlees zo de prullenbak in. Als ik na het eten even weg moet en daarna weer terugkom, weet manlief me te vertellen dat de vriezer uit staat. Uit? Hoe kan dat?

Neefjelief heeft hier gespeeld en heeft per abuis de vriezer uitgezet en daar komen wij anderhalve dag later achter. Wat nu? Alles weggooien! Niets kan bewaard worden met deze warmte. Alleen het brood kan nog worden opgegeten.

Daar gaat al het lekkere vlees, de onaangeraakte vis en de gesmolten ijsjes. Het kost ons ook nog een ritje naar het grof vuil, want we durven het geen twee weken in onze container te laten zitten.

En nu maar vullen hé die lege vriezer. Vooral met ijsjes, dat begrijp je wel!


15 opmerkingen:

 1. Zo balen hè; wij hebben het gehad terwijl we op vakantie waren. Stoppen eruit vanwege flinke onweersbui en dus 2 vriezertjes met flinke inhoud (handig voor na de vakantie) ontdooit. Gelukkig na een paar dagen door mijn ouders ontdekt want stel toch dat je zo na 2 weken thuis komt.
  Ondanks dat we verhuisd zijn en hier geen doorgeslagen stoppen probleem meer hebben, gaan de vriezers elke vakantie helemaal leeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat erg.....alles weggooien....yakkes......volgens mij ben je ervoor verzekerd,....wij hebben het ook een keer gehad....en hebben de inhoud toen van onze verzekering teruggekregen.....konden we hem gelijk weer vullen.....liefs fijne dag morgen...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is balen.
  Die waterijsjes zien er heerlijk koel en fris uit.
  Lekker hé,met dit weer.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet hoe of dit heeft geroeken.
  Twee jaar geleden, moets ik op het huis van mijn broer en schoonzus passen, die hadden voor hun vetrek de verkeerde stekker uit het stopcontact getrokken, en daar kwam ik na een paar dagen achter toen ik hun bijkeuken binnenstapte en compleet over mijn nek ging bij binnen komst. Zij hebben zelfs een nieuwe vriezer moeten kopen, omdat de lucht niet meer uit de oude was weg te krijgen.

  groetjes, Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer! Ik zou echt pissig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zonde net als je trek hebt is je vlees niet goed ja, het is ook zoo warm weer goed dat je nog ijs in de vriezer had dat verzacht de pijn.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Enne mag neefje lief nog eens komen spelen....? of was dit de laatste keer....?
  Je hebt wel heerlijke nieuwe ijsjes uitgekozen ;)
  Zaallliggg!!!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat en verhaal, Gerreke, ik heb het met smaak gelezen :-). Hoop dat de vriezer snel weer vol is met lekkers!
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei dat is balen zeg.
  En dan net met deze prachtige en warme dagen.
  En dan natuurlijk ook de winkels nog eens dicht met dit lange weekend Behalve dus behalve een rondje stort, ook nog een rondje naar de chinees of frietkot :-)

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh jakkes.. ik ruik het hier haha!
  ik denk wel dat het verzekerd is hoor!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig dat je het ontdekte zeg, maar wat jammer om al die spullen weg te gooien. Nou ja, mooi excuus om alles schoon te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei wat ontzettend zonde van alle diepgevroren producten. Toch een flinke kostenpost ook :-(
  Mijn zus heeft het ook een keer gehad net als hierboven tijdens een vakantie. Verkeerde stekker eruit !!!!! Neus dicht knijpen hoor ;-)
  In ieder geval heb je nu alles vers maar dat was niet bepaald de bedoeling.
  Fijne dag Gerreke !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, wat vervelend.. Goed dat jij in elk geval een goede neus hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. maar de ijsjes waren lekker???
  gr,bart
  ps wel zonde van al dat vlees hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ai, dat was een onaangename verrassing. En jammer ook. Zoveel te moeten weggooien.

  BeantwoordenVerwijderen