woensdag 20 juni 2012

Mijn fles, mijn afschuwelijk dure fles shampoo!

Blijft een irritant terugkerend werkje, was in de droger stoppen. Maar ik doe het wel bij gebrek aan zin om het op te hangen aan de lijn. Het voetbal zit me in de benen en het zweet zit vastgekleefd tussen m’n oksels en mijn shirt. Meer van dat soort viezigheid wil ik er niet bij en dus moet de was in de machine.

Zoonlief is onder de douche! Ik word wreed verstoort tijdens mijn werk als ik geschreeuw uit de badkamer hoor komen. Niet zachtjes, maar buurtwekkend, wat ik weer zorgwekkend vind, want niet iedereen hoeft mee te genieten van de sores bij ons in huis.

Ik ren naar beneden en maan zoonlief z’n pijn iets minder hard uit te drukken. Dat helpt! De dikke bult achterop zijn rug getuigt van een flinke botsing met de kraan. Daar mag over gekermd worden … beslist … ik zou een flinke verwensing hebben uitgestoten.

Terwijl ik zoonlief tot bedaren breng dwaalt mijn blik door de badkamer en blijft stilstaan bij mijn shampoo in het nisje. Ik verstar en kijk nog eens goed. Mijn volledig gevulde afschuwelijk dure fles shampoo is gehalveerd. Dit vind ik beslist een verwensing waard, maar doe het niet. Blij is voor even geschrapt uit mijn woordenboek en vraag met ingehouden woede, die natuurlijk iedereen aanvoelt, wie mijn shampoo heeft aangeraakt.

 

Een schuldige blik en een bibberig stemmetje dat ‘ik’ stamelt. Best wel zielig, maar op dat moment ben ik meer bezig met mijn dure shampooflesje die zo heerlijk ruikt en lekker in mijn haar aanvoelt. Dit heeft zoonlief nu ook ervaren. Hij wilde graag dat zijn haar lekker ruikt en fijn aanvoelt en dacht dat hij daarvoor heeeel veeel nodig had.
 
Ik heb zoonlief vertelt dat je niet altijd veel nodig hebt om lekker te ruiken. Dat het soms zelfs wel eens stinkt als je teveel gebruikt. Voorlopig even geen dure fles meer voor mij … 


21 opmerkingen:

 1. Haha, wat een verhaal... maar wel met een moraal :)
  Ik koop m'n shampoo gewoon bij de Hema hoor, want mijn man laat de flessen nogal eens in de douche bij de sportvereniging staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja er zijn van die dagen dat alles mis gaat heeel herkenbaar.
  Maar ik moest er stiekem wel om lachen. heel leuk beschreven.

  Liefs,
  Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hehe eindelijk gelukt een reactie plaatsen.

  Welkom bij de club zeg ik tegen mezelf Hihi.

  Liefs,
  Bren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij raken de potten Q10 nachtcrème mysterieus leger en leger en niemand die het doet....jij weet het nu tenminste ;-)
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zie het voor me.. en zo herkenbaar!! nu de kinderen de deur uit zijn hoeft het niet meer, maar ik heb mijn dure fles ook wel eens verstopt!

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te lezen en heel herkenbaar.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha en rook zijn haar lekker ??tja dat heb je met kinderen he.Het is voor mij al lang geleden maar wel herkenbaar!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja,soms heb je van die dagen.
  Ik denk dat je zoon nog dagenlang lekker ruikt.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Gereeke
  sonde van je schampo.
  maar je zoon ruikt wel weer lekker.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jij weet tenminste wie het leegmaakt, wij hebben hier chronisch last van de 'niemand': niemand heeft het gedaan, niemand heeft weer een tube leeggeknepen, gewoon helemaal niemand!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ...oh...ik begrijp je woede helemaal.....
  fijne week
  Gr. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien gewoon even wegzetten nadat je het hebt gebruikt.....hahahahah!!...tja......liefs Ria....xxx......goed geschreven weer hoor !!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Door schade en schande wordt men wijs". En dat is echt zo. Mijn eigen spulletjes staan apart in mijn kast en NIET op de badkamer. Ik weet d'r alles van. Ze graaien gewoon naar de eerste beste beschikbare fles.
  Hoop dat de bult bij zoonlief achteraf meeviel.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oei, ja, kinderlijke logica. Even slikken en gewoon weer nieuwe shampoo kopen, hij heeft zijn lesje vast geleerd nu. Mooi geschreven!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Toch maar een goekoop lesje erin zetten, en de dure op je eigen plekje bewaren? Overigens wel leuk beschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Gerreke, nee hoor je hebt niets fout gedaan. Maar mijn spamfilter was te goed bezig. Dat vind ik nu weer raar want jouw ip-en e-mail adres waren al ooit goedgekeurd. Heb wel weer erg veel last van spam de laatste week. Niet leuk.
  Hoop dat het de volgende keer weer goed gaat.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. OOOHHH Kinderen! Ik kan er over meepraten. Leuk geschreven Gerreke.
  Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha ha Ja Gerreke die dingen gebeuren in een gezin de kids willen echt alles wel eens uit proberen vooral lekkere luchtjes .
  Is de bult op zijn koppie weer geslonken ??
  Groetjes en een fijn weekend
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. *big smile*
  Hahahah heel herkenbaar gewoon verstoppen die handel.
  Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat dat voor een bijzondere shampoo is ;-)
  Fijn weekend Gerreke !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Gerreke,

  Even een antwoord op je vraag over mij profiel foto, nee het is niet in Albufera,wel waren wij ooit in Portugal tussen Faro en Tavira ,verbleven in een prachtig hotel midden in het natuurgebied Ria Formosa,het was werkelijk een onvergetelijke vakantie echt een aanrader als je van de natuur houd.

  De foto is gemaakt op Kreta net op de grens van de twee westelijke prefecturen Chania en Rethymno daar ligt in de heuvels de oude stad Lappa, waarvan de gehele dorpskern beschermd gebied is.
  Via de Old Road van Georgioupoli richting Episkopi kan het plaatsje gemakkelijk worden bereikt: in Episkopi gaat een smalle weg de heuvels in.
  Een wandeling door het dorp is de manier om te genieten van al het schoon dat Lappa te bieden heeft.
  Naast de poort van Lappa is een ambachtelijke bakkerij gevestigd, waar heerlijke koekjes worden gebakken en ook verkocht: de zoete lucht overspoeld het dorp.
  Naast de bakkerij gaat een stenen trap omhoog, die de bezoeker bij een eeuwenoude mozaïekvloer brengt. Deze ligt onder een overkapping en wordt als belangrijk erfgoed gekoesterd.
  Op honderd meter afstand staat dan de oude kapel van Lappa, die zeker bezocht moet worden.En ik sta daar voor die kapel.

  Nou ik toch hier ben heb ik ook maar meteen een kijkje op je blog genomen.....en ik voel me er zeker thuis,wat heb jij een mooie en grappige manier van schrijven.
  Ik ga je volgen hoor:-)heb de smaak te pakken.

  Enne.....ben je de iets te royale scheut uit de fles lekker geurige schampo al te boven......en is het pijnlijke plekje van zoonlief alweer vergeten.....ik hoop het voor het kind.

  Fijn weekeind en lieve groeten!!
  Ger.
  (heb 2 blogs....dus als je zin hebt, je bent van harte welkom!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ach, die arme jongen... eerst flink gestoten en dan nog een moeder die over shampoo begint... duur, teveel.... Hahaha ik kan het me helemaal voorstellen! Je kan er zo lekker zuinig mee doen zodat je er héél lang plezier van hebt....

  Met veel plezier gelezen Gerreke.

  Lieve groetjes,
  Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen