woensdag 11 juli 2012

Even tussendoor ...

'Maaaaam, hij rent weg, wat moet ik doehoen?' Zoonlief rent ondertussen achter een aangelijnde ieniemienie Micky aan die blij is even rond te kunnen dollen op het grasveld en over de straat. Ja wat moet je doen als hondlief het in z'n klein koppie heeft gehaald om rond te rennen. Stilstaan natuurlijk, maar dat vindt zoonlief zielig, want hondlief is zo klein dat hij vast gekielhaald wordt als hij ineens stilstaat. En dus wordt het meerennen, totdat Micky moe wordt.

Om 08.00 uur staat zoonlief al aangekleed aan mijn bed om kleine Micky op te halen. We mogen een dagje oppassen en dat dagje moet wel een dag worden. En dus sta ik om half negen bij broerlief voor de deur om Micky op te halen.
En dat wordt een geweldig leuke dag! Zodra Micky bij ons de tuindeuren door is en Tijger in het vizier heeft is hij niet meer weg te slaan bij konijnenmans. Konijn vindt het behoorlijk irritant zo'n spring in het veld naast zijn hok te hebben staan en zet het op een rennen, wat hij later omzet tot stampen. Maar konijnenmans is slim en heeft al gauw door dat Micky niet door het hek kan komen ... tot grote frustratie van hondlief die het liefst de hele dag met Tijger (ja wat een namen hé) had willen spelen.

Als het aan zoonlief ligt krijgt Micky geen moment rust en Micky vindt het tot mijn grote verrassing allemaal prima. Uitlaten, knuffelen, spelen, optillen, het is allemaal goed. Het lijkt tenslotte allemaal op spelen en dat is wat zo'n klein jong ding wel aanstaat.

Een dag als deze is snel voorbij en dus gaat Micky huiswaard, niet eerder dan dat hij een paar keutels in huis heeft achtergelaten .... maar wat zal hij lekker slapen!!!

(Volgende keer het vervolg van de Floriade.)

13 opmerkingen:

 1. Ach gut, het beestje vond het prachtig natuurlijk, maar hij kon van gekkigheid z'n keutels niet op tijd buiten brengen ?!
  Die moet 3 dagen bijkomen van alle indrukken :))
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En heeft zoonlief ook goed geslapen na zijn enerverend dagje als hondensitter? Leuk koppie heeft Micky,
  Groetjes en fijne dag,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig koppie; die mag vast vaker een dagje langskomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk...dusse we nemen een hond ???...liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh,wat een schatje.
  Dat koppie.
  Leuk,zo'n lief oppashondje.
  De ondeugd straalt uit zijn oogjes.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O leuk een keer oppassen maar ja dan moet hij weer weg... Hier gelukkig niet, ik kan niet meer zonder. En jullie? Lieve groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmmm dat zal wel meevallen denk ik...
  die hondjes hebben een energie, ok hij is dan wel jong maar toch...
  ze zijn niet stuk te krijgen
  je zoon had de dag van z'n leven en het konijn is blij denk ik dat de hond weer weg is...hè hè rust in de tent!!
  mooi verhaal weer!!

  lg, Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig Gerreke en wat een beauty zeg nu jullie hadden toch een heerlijke dag hé
  Groetjes en een heel fijn weekend
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schattig beessie Gerreke !!!
  Enne kan me voorstellen dat iedereen na zo'n enerverende dag bekaf is. In ieder geval is alle overtollige energie hiermee wel verdwenen hihi Het beessie zelf heeft blijkbaar niet eens de rust gevonden om buiten zijn behoefte te doen. Leuk zo'n kadootje als afscheid hahah
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil ook wel een keer oppassen :)
  Wat een snoetje ♡

  Lieve groet,
  Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen