zondag 14 oktober 2012

Lipdubday ... een wat?


Ik zie je denken ... een lipdubwat? Echt nooit van gehoord, wat is dat nu weer dan? Die gedachte had ik ook toen mij enkele dagen geleden werd gevraagd of ik een stukje voor school wilde schrijven over de lipdubday van de groepen zeven en acht. Ik keek er vermoedelijk lichtelijk onnozel bij, want juflief begon gelijk uit te leggen wat een lipdup is en dat het vooral ontzettend leuk is.

Nieuwsgierig geworden ben ik ook nog gaan googlen op lipdub en kwam tot de ontdekking wat het precies inhoud en vooral ook waarom de kids het zo leuk vinden. Een lipdub is en soort van videoclip waarin een aantal personen of een groep mensen een liedje aan het meezingen of playbacken is. In dit geval waren de groepen zeven en acht de hoofdpersonen van de videoclip en werd hiervoor het zeer aanstekelijke liedje 'Hallo wereld' gebruikt. De kinderen namen tijdens de opnamen de playback van elkaar over.

Het thema van de Kinderboekenweek 'Hallo wereld' over verschillende culturen stond dus centraal. Elke groep was een ander land en dus andere cultuur. Door de hele school werden opnamen gemaakt. Terwijl het liedje 'Hallo wereld' bijna onafgebroken te horen was. Het kan de buurtbewoners onmogelijk ontgaan zijn dat er op school iets geweldigs te beleven viel.

Indrukwekkend om zoveel kinderstemmen
(79 kids) zo vol overgave zo'n liedje mee te horen zingen terwijl ze allemaal tegelijk hun dans aan het uitvoeren waren. Als klap op de vuurpijl, slot van het lied en daarmee de clip juichten alle kinderen tegelijk en gooiden hun hoeden de lucht in. Deze dag zullen ze niet meer vergeten!

Als alles erop zit stappen zoonlief
(hij had vrij die middag en was mee) en ik in de auto. Onderweg naar huis zingen we samen keihard het liedje (hoe kan het ook anders ) 'Hallo wereld'.

Kijken of de foto's gelukt zijn en gelijk de sfeer van de dag uitdrukken in woorden, voordat ik kwijt ben wat ik graag op wilde schrijven.


7 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me inderdaad een dag om nooit te vergeten.
  En ook ik had er dus nog nooit van gehoord.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt geweldig!!!

  Ben benieuwd naar de foto's...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je maakt me nieuwsgierig!
  Wel laten zien dus..
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik han er ook nog nooit van gehoord, maar wat mooi zoals er met zo prachtig thema wordt omgegaan.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Gerreke,

  Ik heb er ook eentje in groep 7 zitten en het is inderdaad een prachtig gezicht en gehoor, hoe kinderen van die leefttijd zich volledig kunnen geven met zo'n activiteit.
  Heerlijk levendig beschreven.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zeg om zo de kinderboekenweek te vieren. Wie weet wordt lezen nu nog leuker voor ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een erg leuk idee! Ben wel heel nieuwsgierig...
  Lieve groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen