zondag 20 januari 2013

Ja, hier heb ik dus echt even geen zin in hé!

Vrijdagmiddag.

Het wasrek hangt vol met inmiddels droge kleding. Daar bovenop een berg sokken. Ook droog. Ik gooi de berg sokken boven op de berg wasgoed in de mand dat ligt te wachten om te worden opgevouwen. Als ik al het wasgoed heb opgevouwen is helaas de mand niet leeg ...

De mand ligt vol met sokken. Allemaal van dezelfde kleur .... Een enkel paar sokken hebben een andere kleur, een streepje en de voetbalsokken zijn blauw, die zijn dan ook snel opgevouwen. Maar nu begint het echte werk. Ja, hier heb ik dus echt even helemaal geen zin in hé. Kortom, alles in mij schreeuwt ... weglopen, ga iets anders doen, negeer dit klusje. En dus ga ik naar beneden, want ik kan hoog nodig een bakje thee gebruiken. Het is tenslotte alweer een half uurtje geleden dat ik mijn keel heb gesmeerd.

Als het water kookt loop ik schoorvoetend naar boven en sleep de mand mee naar beneden. Soms vraag ik de jongens dit klusje te klaren .... oohhhhh. Maar dan gebeurt het dat manlief verschillende sokken aan heeft of de kids. Ik voel mij dit keer geroepen deze klus zelf te klaren.

Onder het genot van een dampend kopje thee met het uitzicht op de tuin waarin vele vogels zich tegoed doen aan al het lekkers dat hun wordt aangeboden begin ik met het uitzoeken van de sokken.

En ach ... wilde ik hier nou voor weglopen? Het is ook eigenlijk zo weer gedaan.


17 opmerkingen:

 1. Een herkenbaar klusje... sinds kort heeft manlief allemaal dezelfde soort sokken, zodat dit klusje hier tot het verleden behoort!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooo ja zoo herkenbaar,succes met het klusje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerreke,
  Hier in huis alleen maar mijn eigen sokken en die van Ben, en hij heeft heel grote voeten, dus weinig moeite om uit te zoeken wat van wie is... haha...
  Maar op mijn werk wassen we kleding, en dus ook sokken, van wel 7 mensen en daar is het uitzoeken van de sokken soms ook een hele klus. Er staat nu zelfs een bakje met wel 20 losse sokken erin, allemaal eenlingen, omdat de wederhelften van die sokken zoek is geraakt. Misschien liggen ze wel alleen en eenzaam onderin hun eigen mandje op de slaapkamers, maar daar komen we meestal niet zo snel aan toe om te zoeken.
  Kortom, sokken uit zoeken blijft een klus!!
  Ik wens je alvast een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gerreke,
  Jaaa, die was komt elke keer weer terug.
  heb je geen kabouters in huis die je de was laat doen.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ha...dit herken ik hoor alhoewel die mand hier steeds minder vol is omdat mijn vogels uitgevlogen zijn, maar het is een klusje van niks:)...hier ligt inmiddels een dik pak sneeuw...wie weet geniet jij daar nu ook van.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihihihi...zo herkenbaar.......ik heb er ook zo'n hekel aan.....maarja ...wat moet dat moet .....fijne avond...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja...ken ik.
  Maar ik hang aan de waslijn de sokken al per paar op.
  Als ik ze dan van de waslijn haal,vouw ik ze meteen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hou jij er nooit een paar over die niet bij elkaar passen?
  Ik vraag me weleens af, waar blijven die sokken?
  Misschien heb ik wel een sokkenvreetwasmachine;)

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Hermine, ik heb ook een aantal sokken die nergens meer bijhoren ... ahhhh. Ik bewaar ze tegen beter weten in.

   Verwijderen
 9. Om te gillen i.d.d.!

  Überhaupt de was...

  Het stopt nooit, nooit en nooit...!!!!!

  Het sorteren wordt makkelijker als je of allemaal heel erg verschillende sokken koopt of juist allemaal exact dezelfde zodat het niet uitmaakt welke je bij elkaar doet.

  Sterkte,


  Gabi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier zie ik ook regelmatig zo'n berg.....en hoe het kan...ik weet het niet....maar ik houd altijd sokken over.....
  Sokken die nergens bij passen....en zo heb ik dan weer een tas, waar de eenlingen in komen.......en zo af en toe zoek ik die uit......en toch.......er blijven hoe dan ook altijd eenlingen over.........zuchttt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hihihi.....zo'n zelfde foto heb ik eens op FB gezet. Ik heb last van hetzelfde probleem. Alle mannen dezelfde kleur sokken en een ikzelf stel het sokken-vouwen-karweitje telkens uit. Soms zit er niks meer in hun la (ik schaam mij diep....maar niet heus...lol)
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik probeer de sokken zo te kopen dat ik ze van iedereen uit elkaar kan halen, alleen die witte sneaker-sokjes in de zomer is nog wel eens een gok, maar waar ik echt flauw van word, zijn al die eenlingen die onverklaarbaar hun partner verloren hebben en ook onvindbaar blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, het is een ramp en jij hebt meer sokken dan ik. Ik heb het inmiddels zo opgelost dat ik ze bij het ophangen per paar al naast elkaar hang. En bij het leeghalen van de waslijn stop ik ze dan gelijk in elkaar. Het kost even tijd, maar dat moet je met het uitzoeken ook.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha ja er tegenaan zien is vaak het ergste!
  Maar gelukkig alles is weer aan de kant, nu ik nog!
  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hoe herkenbaar.. ik stel ook vaak een klusje uit waar ik geen zin in heb en achteraf is het eigenlijk zo klaar.. eigenlijk best jammer van al die tijd er tegenaan hikken!

  dank je voor je lieve verjaardagskaart, zo leuk!!

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen