woensdag 14 juli 2010

Volop zomer ...

Het is stil in de straat. Een enkele fietser komt voorbij. Geen vogel fluit op dit uur van de dag, want het is echt bloedheet. Twee katten maken ruzie en dat is dan ook het enige geluid dat te horen is. Zelfs voorbijrijdende auto’s ontbreken. Wat is er aan de hand?

De kinderen willen niet naar buiten, ze spelen het liefst binnen. Nou ja spelen, het is meer hangen. Want het veelgehoorde op dit moment is: ‘Mam we weten niets te doen.’ En de idee├źn van mamlief zijn inmiddels tot het nulpunt gedaald. Is het prachtig weer, willen ze niet buiten spelen. Ach, ik kan ze ook eigenlijk geen ongelijk geven, want een leuk voetbalpartijtje met dit weer zit er niet in. Maar dan komt er een vriendje langs om te spelen ... altijd leuk!

De hortensia staat er prachtig bij, evenals de Phlox, de Hosta en de Salvia. De blauwe regen bloeit nu voor de tweede keer. Prachtig die paarse, roze en witte kleuren in onze tuin. Af en toe wat geel, maar dat vind ik niet passen tussen dat wit, paars en roze. Die zullen in de toekomst plaatst moeten maken voor een bijpassende kleur.De ramen en deuren staan lekker tegen elkaar open, want er staat, ondanks de warmte, een heerlijk briesje. De was droogt buiten en de rest van het huishouden … kan wachten, tot de avond, wanneer de temperatuur tot huishoudniveau gedaald is.

In deze tijd van het jaar is niets zo lekker dan, al dan niet met een goed boek, buiten te zitten in dat gedeelte van de tuin dat schaduw geeft en waar ik tegelijkertijd een windje vang. Gewoon genieten van zon, wind, bloemen, de kids die nu lekker aan het spelen zijn en … het niets doen. Ik hoef helemaal niets. Dit is voor mij op en top vakantie vieren! Nu u nog …

1 opmerking:

  1. Hoi Gerreke,

    Gelijk heb je, ik geniet ook van het heerlijke weer! En het niets doen.

    Leuk om zo jouw schrijven te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen