donderdag 22 september 2011

De nieuwe gids is binnen

In mijn ooghoek zie ik iets bewegen. Het is een gestalte. Maar waarom? Ik kijk nieuwsgierig uit het raam en zie dat het een bezorger is. Als ik zie wat hij bezorgt moet ik lachen. Dit kan leuk worden.

De forse jongeman komt de tuin inlopen met een flinke stapel gidsen. Een van die gidsen is dus voor ons. Ik sta naast oudste zoonlief die in mijn kantoor achter de computer zit, jongste zoonlief komt net beneden de gang inlopen.

Nog voordat de gids met een harde plof op de deurmat valt slaakt jongste zoonlief een vreugdekreet. Hij schreeuwt naar broerlief, die vol overgave z’n ding doet achter de computer, dat de Intertoysgids er weer is.

Met een ervaren schwung draai ik de goudbruine pannenkoek om. Heerlijk! De afzuiger staat op z’n hoogste stand om de heerlijke pannenkoekgeur met de buren te kunnen delen. Mijn kerels slaken vreugdekreten bij elke nieuwe pagina van de Intertoysgids. Maar zodra op de pagina’s de roze kleuren gaan overheersen hoor ik boe en bah. Ik kijk om het hoekje van de kamer en zie mijn kerels genoeglijk naast elkaar de gids bekijken. Ieder op een eigen fauteuil met de gids op de leuningen tussenin. Het is een foto waard, maar de pannenkoek kan niet alleen gelaten worden …

Alles wat een beeldscherm heeft wordt als favoriet aangewezen. Een racebaan doet het ook goed en spelletjes maken de lijst compleet. De kids zijn laaiend enthousiast. Maar Sint … nog even wachten, nu eerst de pannenkoeken.

19 opmerkingen:

 1. Tja wij hadden hem vorig week ook al......kon hem met een gerust hart bij het oud papier doem......heerlijk....nou laat jouw kids nou maar lekker genieten...tis zo 5 december hoor....liefs van mij...xxx.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja,de kids worden al vroeg lekker gemaakt.
  Maar die fijne voorpret is natuurlijk heerlijk.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerreke,
  Toen mijn meiden klein waren, had ik ditzelfde soort taferelen in huis. Heerlijk. Beter was het nog om twee van die gidsen te hebben, want dan konden ze allebei naar hartelust knippen en plakken en hun eigen verlanglijst in elkaar draaien... De kinderen van mijn zus doen dit ook, daarom heb ik het exemplaar dat hier op de mat viel voor hen apart gelegd....
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zal je genoten hebben van het samenzijn van je jongens daar met die gids..
  Hier lag ie ook in de bus, ik heb even op de roze pagina's gekeken voor m'n nichtje van 3 :) en 'm toen in de oudpapierbak gegooid. Een stukje nostalgie...want ooit zaten mijn meiden ook samen te oohen en aahen ;))
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben door jouw beeldende verhaal weer even terug in de tijd.. heerlijk.. de geur van pannenkoeken en je kids die met rode wangen zich verheugen op al dat moois..
  genieten!!

  lieve groetjes van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier viel hij vorige week al door de bus.
  Ook hier wordt hij wel 10 keer doorgespit.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend herkenbaar verhaal.
  Mijn zoons zijn er inmiddels te oud voor, maar nu jij er over logt komt het helemaal weer boven.
  Wat gaat de tijd snel.
  Geniet zo veel je kunt van deze mooie momenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat waren nog eens tijden.......
  Herkenbaar verhaal, maar helaas al de nodige jaren voorbij in mijn huishouden....
  Fijn weekend,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, het komt steeds vroeger he. Tot een jaar of tien geleden kwam het net voor mijn dochter's verjaardag, half oktober. Nu alweer half september. Zondag werd het al doorgespit bij mijn ouders. Wij krijgen hem niet automatisch, we wonen te dicht bij. Dus zelf halen graag. Nou, dan weet ik het wel. Ik haal hem laat. Of helemaal niet. Of juist vier! Voor allemaal 1..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat herken ik van mezelf ( vroeger hoor!). Mijn dochter heeft een extra blad aan de bezorger gevraagd. Anders krijgen we ruzie, zei ze. Dat eensgezin kijken zit er hier niet in! Leuke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit komt mij heeeeeeel bekend voor !!!En dan te bedenken dat er nog zeker zes warenhuizen volgen met de mooiste speelgoed wat er bestaat !!!!
  Maar het is natuurlijk ook heel mooi al die voorpret !!!
  En je pannekoeken ik kon ze haast ruiken !!!!
  fijn weekend en een lieve groet Elly.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou me idd eerst bezig houden met de pannenkoeken, die sint met zijn cadeaus kan echt wel wachten, ja de kriebels slaan toe hoor!!!!


  Groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alleen de kleine meid kijkt er nog in,en het leuke is, staat er zoveel in,kiest ze prinsses schoentjes met een diadeem erbij.

  ze zullen vast nog wel gesmuld hebben van de pannenkoeken.

  liefs stina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja leuk dat gaat weer beginnen spannende tijden voor het jonge grut en de wensjes zullen nog vele malen veranderen denk ik
  waren ze lekker de pannenkoeken Mmmmmm krijg er ook trek in
  Fijn weekend Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een herinneringen roept dit op. Die gids was het meest gelezen boek in de winter *smile* en oma moest haar exemplaar natuurlijk ook altijd doneren zodat ze er allebei ééntje hadden. Ik moet nog altijd glimlachen als ik de gids in de brievenbus aantref en terugdenk aan die tijd.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh begint de "ellende" nu al weer?
  '0)
  Zo vroeg!!! Weken van te voren al hyper....en dan vraagt men zich af hoe het kan....
  Nu ja......ook wel een voorbode van een gezellige tijd weer.
  Fijn weekend
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ook hier plofte het boekwerk deze week op de mat en werd direct door dochterlief en haar vriendin meegenomen naar boven om te dromen van al het moois. Heerlijk hoor pannenkoeken...

  Nog een fijn weekend. Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. oh ik denk dat ik even bij jullie kom eten! haha
  en ja ik weet nog hoe leuk het was om die bladen thuis te krijgen en al die nieuwe speeltjes te zien!

  Dikke kus vanuit Indiana
  Leontien

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oooo herkenbaar hier gebeurde het ook toen ze kleiner waren en maar aankruisen wat ze wilden.Mmm pannekoeken heb ik pas ook gegeten..

  BeantwoordenVerwijderen