zondag 9 september 2012

Een gevecht zonder eind?


Hoe is het mogelijk dat we ons zo op de kast laten jagen door zo’n klein beest. Naast dat het buitengewoon irritant zoemt, steekt het ook nog lelijk. Je zou denken dat wij een maatje te groot voor ze zijn als het op vechten aankomt. Toch delven we vaak genoeg het onderspit en blijven we zitten met een pijnlijke plek. Zo ook die zaterdagmiddag …

Ergens aan het einde van het terras onder een kapot dak, wat niet kapot, maar zo gemaakt is dat het kapot lijkt, is nog een tafel vrij. Een mooie plek dat uitkijkt over het grasveld en dicht bij de baan van  de trapauto’s. De kids stevenen er direct op af, wetende dat ze even moeten wachten voordat ze er een hebben bemachtigd.

We zitten nog maar net als de eerste wesp me lastig valt. Ik sla om me heen (heel verstandig!), sta op en loop weg om het beest op andere ideeën te brengen, maar het mag niet baten. Als de drankjes op tafel staan, wordt het er niet beter van.

Aan andere tafels staan flesjes waarvan de hals gevuld is met een servetje, alleen het rietje steekt er nog uit. Goed idee. Ik volg het voorbeeld, want het wordt wel lastig eten zo. Zoete drankjes en nog zoetere pannenkoeken … dat vraagt om nog meer wespen.

Terwijl we in gesprek zijn en de wespen goed in de gaten houden komt zoonlief schreeuwend het terras op. Gestoken door een wesp. We zijn druk op zoek naar de beet als een hoogzwangere vrouw naast me komt staan en mij een tube tandpasta toesteekt. ‘Hier’, zegt ze, ‘dit help heel goed tegen wespenbeten. Ik heb het altijd bij me, gebruik het maar.’ Ik ben een beetje confuus en vraag me af of ik werkelijk de tandpasta op de arm van zoonlief moet smeren. Toch doe ik het, want een beter idee of middel heb ik niet.

Enkele momenten later loopt zoonlief rond alsof hij niet is gestoken. Een gouden tip dus! De beste tip blijft natuurlijk om vooral niet gestoken te worden.Vlak bij onze voordeur maakte deze spin een wesp soldaat ... erg toepasselijk bij mijn verhaal!

12 opmerkingen:

 1. Ja het zijn heel vervelende beesten .Hier aan de tuintafel staat nu de plantenspuit elke dag klaar .En ja hoor ze gaan er razend snel vandoor na wat pufjes water .En die Spin brrr ,nou die kunnen ook erg gemeen bijten of steken weet ik uit ervaring helaas ,ben daar banger voor dan voor de wespen ,al voelt de steek of beet even pijnlijk!!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede tip,van de tandpasta.
  En ja,wespen houden van zoet,dus op een plek waar buiten gegeten wordt,met veel zoet op tafel,daar komen ze op af,helaas.
  En de foto's van de spin zijn prachtig trouwens.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerreke
  Wat een geve foto's.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gerreke,
  Ja, wespensteken zijn echt heel vervelend. En vooral voor mensen die allergisch zijn. Die tip van de tandpasta is echt heel goed zeg. Jij gaat zeker de deur niet meer uit zonder een tube... voorlopig dan...
  Ik wens je alvast een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En dat doet zo zeer een wespen steek.....yakkes arme jongen...maar dat van de tandpasta wist ik ook niet hoor......liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een handige tip, al lijkt het mij beter voorkomen, dan genezen. Mooie foto's,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's Gerreke en bedankt voor de tip, ik had het nog nooit gehoord ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, klinkt bekend allemaal.
  Mooi verhaal en wat een fraaie foto's erbij.
  Dat zie je niet zo vaak dat een spin een wesp te grazen neemt.
  Meestal zijn de wespen zo sterk dat ze het web kapot maken.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor de tip! Echt super. gelukkig zijn er niet heel veel wespen momenteel, zeggen ze, maar o wee als ze er zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gerreke...
  werk idd perfect, ik gebruik het ook altijd..
  pe pijn is zo weg..nog beter als je het gif er eerst uitzuigt en daarna de tandpasta er op smeert...
  Wat een mooie foto's..nou ja mooi voor de spin wel natuurlijk, wat is de natuur toch hard..;)

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja van prikbeestjes daar word ook ik niet blij van ! Mooi foto's Liefs ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De verkoeling van munt van de tandpasta die kende ik nog niet maar goede tip Leuk verhaal ook en die foto"s van de gevangen wesp Maar van alle spinnen word ik ook niet vrolijk
  Groetjes Jacky

  BeantwoordenVerwijderen