woensdag 19 september 2012

Nu is het klaar met het gezeur!

Of toch niet? Het is dat ik niet thuis ben anders had ik de deur van de huisartsenkamer met een klap dichtgesmeten. Nu blijft het bij een ingehouden zwaai van de deur die met een, naar mijn mening, te zacht geluid tegen de post beland. De volgende bestemming moet het beslist ontgelden. De apotheek dus.

Voor mijn gevoel heb ik toch echt mijn recht doen gelden, maar het woord ‘dermatoloog’ is niet uit mijn mond gekomen. Wel over die van de huisarts om natuurlijk mijn mond te snoeren, want hij weet dat dat de enige reden is waarom ik hem bezoek. Dat kost mij overigens de nodige energie, want dit vind ik vele malen erger dan een ingrijpend tandartsenbezoek.

De apothekersassistente vraagt me of 15 van de 45 voorgeschreven tabletten wil ontvangen? Ik vraag waarom ik ze niet allemaal tegelijk krijg. ‘Om ze te proberen.’, is het antwoord. ‘Kleven er dan zoveel nadelen aan het slikken van die dingen?’, vraag ik niet al te vriendelijk. De mevrouw is van haar stuk gebracht en somt enkele vervelende bijwerkingen op. ‘Dit zijn er nog maar een paar, maar in de bijsluiter staan ze allemaal.’, is het tactische antwoord. ‘U hoeft natuurlijk geen last te krijgen van al die bijwerkingen.’ Ze heeft er mij al teveel opgesomd en ben al klaar met de medicatie voor ik het nog maar heb ingenomen.

‘Of is het soms een duur medicijn dat u mij er maar 15 adviseert?’ Neeeehhh om de kosten hoef ik het niet te laten. ‘Nou’, zeg ik, ‘doe mij er dan maar 15. Als het niet bevalt hoef ik de rest niet te retourneren om ze te laten vernietigen. Zondeh!

Nu enkele dagen later ziet mijn gezicht er fantastisch uit! In maanden heb ik niet zo’n perzikzacht huidje gehad zonder pitjes. Goed mijn kin is nog niet helemaal oké, maar de rest mag er best wezen … al zeg ik het zelf. Heeft de zeer pittige nawerking van de schoonheidsbehandeling dit effect?

De voorgeschreven medicatie ligt ongebruikt in de kast. Te heftig spul. Toch maar weer mijn oude middeltje gepakt (wel in overleg met de huisarts). Ondanks dat ik al een keer gesmeerd heb wacht ik misschien nog even. Het ziet er nu zo hoopgevend uit!

De zon schijn wat mij betreft weer volop achter de wolken!

17 opmerkingen:

 1. Gelukkig gaat het een stuk beter nu .Hier krijgen we altijd maar 15 stuks van een recept en daarna nog een keer 15 ,een heel goed idee vind ik En ik heb die spreekkamer deur wel eens een gooi gegeven hoor bij mijn vorige huisarts!!
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig maar, dat het NU een stuk beter gaat.
  Jammer eigenlijk dat je niet naar de dermatoloog mag, helmaal als je zo'n gevoelige huid hebt...
  ieder geval is het nu over.
  Fijne week.
  Groet, mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een autoriteit zeg ...het zijn baasjes hoor die huisartsen.
  Gelukkig dat het nu stukken beter met je gaat Gerreke en ja die voorschriften bij het gebruik van medicijnen hebben ze enorm veranderd , hier bij ons krijgen wij er ook meestal de helft van wat het eerst was....Ik wens je nog een fijne dag en lief groetje.ELLY

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn,dat je huid weer een perzikhuidje is.
  En hopelijk blijft het nu voor een hele lange tijd zo.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet naar de huidarts MOGEN?????? Kan je er niet gewoon een afspraak maken dan? Denk dat dat hier in België anders werkt. Ooit ook heel veel en lang naar de huisarts geweest die ons ook nooit doorverwees en uiteindelijk zelf de stap naar de huidarts gezet en daar waren we onmiddellijk veel beter en vriendelijker en met duidelijke uitleg geholpen. Dus nu, als het nodig is, gaan we meteen naar de huidarts.
  Goed dat het intussen toch beter is met je. Ik duim!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn voor je, ik hoop dat het zo blijft.
  Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfff gelukkig dat het nu veel beter met je gaat!
  Nu duimen dat het zo blijft, groetjes Cristien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je weer een perzikhuidje hebt Gerreke en ik hoop dat dit voorlopig zo blijft.
  Blijf maar voorzichtig met wat je op je gezicht smeert en doe met het geld dat je anders besteed voor de schoonheidsspecialiste maar iets anders leuks voor jezelf.

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb ook even wat berichtjes terug gelezen. Wel even tobben met je huid zeg. Gelukkig dat het nu toch beter gaat en ik hoop dat het maar tijdelijk was.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tjonge Gerreke wat een gedoe! Gelukkig is de zon weer gaan schijnen ;)
  Nu buiten nog... het is donker en kil buiten...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Gerreke,
  Wat is dit toch vervelend allemaal voor je. Heb je dan ook het gevoel dat er helemaal niet naar je geluisterd wordt...? Maar gelukkig gaat het met je gezicht de goede kant op. Ik hoop voor je dat dit doorzet en blijvend is...
  Ik wens je een mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Medicijnen zijn soms ondingen. Gelukkig dat je huis weer opknapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. He gelukkig zeg, hopelijk blijft het zo, ook bij het ouder worden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gelukkig...het werkt..
  is echt vervelend hè eczeem
  dat gejeuk, je moet er eigenlijk afblijven maar dat lukt niet..
  ik hoop voor je dat het weg blijft...
  dat de zon blijft schijnen..

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gelukkig :-)
  dat de zon nu maar blijft schijnen !!!
  Zo vervelend dat getob met je huid.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen