donderdag 4 oktober 2012

40 jaar en 2 dagen

Ik ben nu 40 jaar en 2 dagen. Dat voelt hetzelfde als 39 jaar en 363 dagen, alleen spreek je het anders uit. Het klinkt natuurlijk een  stuk ouder, maar 39 is ook al ouder dan 38 dus waar hebben we het over.

Zo’n rond getal vraagt om een feestje. Alleen ben ik niet zo goed in feestjes geven. Ik regel het graag voor een ander, maar word altijd zo nerveus als ik het voor mezelf moet doen. Vragen als: ga ik alleen borrelen of doe ik ook koffie met gebak, wanneer vier ik het ’s avonds of in het weekend en niet te vergeten hoe vaak vier ik het. Nou dat is voor mij simpel. Ik vier het maar een keer. Dan heb ik ook maar een keer stress.

Goed het wordt dus borrelen. Dat gebak met koffie ben ik lichtelijk zat, want ik hol alleen maar van de keuken naar de kamer en moet de hele tijd opletten of bij iedereen het kopje nog wel is gevuld. En wat dacht je van de taart. Heb je het voorgesneden. Wil iemand een heel klein stukje. Heb je het niet voorgesneden. Is het ene stuk veel groter dan het andere ….

Het wordt borrelen, kan iedereen zelf lopen en heb ik ook de tijd om mee te praten.  In plaats van aan het einde van de avond te moeten constateren dat ik alleen maar heb gelopen en eigenlijk iedereen alleen maar welkom heb geheten en heb uitgezwaaid.

Maar nu de hapjes. Wat moet ik serveren? Ook zo’n vraag. Het is leuk net even iets anders te doen dan wat gebruikelijk is, maar waar haal ik leuke hapjes vandaan? Internet is goed voor een hele hoop eenvoudige (Maar stiekem ook wat bewerkelijk, wat dacht je van het uitlepelen van de cherrytomaatjes.) en leuke hapjes.

Gevulde wraps (slablaadje, ham, monchou/kruidenkaas, ui)
Hamrolletjes (monchou met ui)
Cervelaatrolletjes (monchou)
Gehaktballetjes
Satéstokjes
Gevulde cherrytomaatjes (met kaas)
Stokbrood met kaas en tomaat (warm maken in de oven)
Knakworstjes met bladerdeeg (leuk voor mijn kids)
Kaasplankje

Heb je nog meer eenvoudig en zeer lekkere hapjes? Reageer!!!


18 opmerkingen:

  1. Wilde net reageren op je vorig blog het leven is een spinnen web verschijnt er een nieuw blogje Het gedicht met foto's vind ik heel erg mooi en daar heb ik van genoten
    Verjaardagen oei dar heb ik niet zo veel mee Maar lekker hapjes Dadels gevuld met zachte kaas
    vind ik wel lekker
    groetjes jacky

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gekookt ei(partje) met rookvlees erom gewikkeld, is ook altijd wel lekker. alleen moet je eieren pellen.

    gezellige avond he.

    Liefs,
    Bren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Gerreke,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag meid! Koffie met taart doe ik ook niet meer hoor, je rent je rot en zoveel mensen zeggen tegenwoordig nee, blijf je zitten met de helft... Borrelen is altijd veel beter. Zeker voor jezelf. Maar hapjes bedenken vind ik ook altijd best moeilijk hoor... Die van de dadels had ik ook gelijk in mijn hoofd... Ik wens je een heel mooi feestje...
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Je maakt wel werk van je borrel, er is hier altijd genoeg te eten, maar zo uitgebreid zelf maken doe ik niet..ik heb er ook de ruimte niet voor om het allemaal (koel) te bewaren. Wij hebben ook al een paar keer shoarma laten brengen in de loop van de avond, met salade etc., dat is echt ideaal. Uiteraard doe je dan geen gebak omdat iedereen daar dan vol van zit, maar ook met de hapjes kun je minimaal zijn. Ze vonden het hier geweldig, een jaar later hadden er zelfs vrienden rekening mee gehouden en minder gegeten. Maar toen deden we het niet ;)! Succes en een gezellig feestje gewenst!

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een leuk idee die shoarma. Dat hou ik echt in gedachten!!!

      Verwijderen
  5. Rondje geitenkaas, kun je zo kopen, met een plakje katenspek. Supersimpel en reuzelekker, ook als je niet van geitenkaas houd, zoals ik... :-)
    Nog gefeliciteerd met dit mijlpaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha..ha..ha.. wat herkenbaar, en dan heb je het nog niet eens gehad over alleen familie of ook vrienden en bekenden.....
    Wat de hapjes betreft, ik zou lekker wat kant en klaar dingen kopen bij de AH/slager. deze zijn ook super lekker..wel iets duurder maar een stuk minder werk. Ieder geval succes met je feestje en alle voorbereidingen...ik hoop niet dat "iedereen" aan de lijn is, blijf je als nog met al die overheerlijke hapjes zitten!! stuur dan maar wat door deze kant op ;)
    Fijn weekend en groeten aan de anderen.
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kijk daarom vier ik mijn verjaardag dus nooit...iedereen is het hele jaar welkom altijd...er is altijd wel wat lekkers in huis.....en ik heb geen stress toch ???..geniet van je weekend.....maak je niet al te druk....xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Gerreke en allemaal... wat een feest van herkenning is het hier toch... hahaha...
    Ik heb er ook nog een met ei...
    eieren hard koken, pellen halveren en opmaken met zo'n toefje lekkers; denk aan knoflookmayonaise met garnaaltjes of zalmsnippers. Mayonaise, Halvamayo of crème fraîche kan allemaal, mengsels ervan ook al dan niet met diverse kruiden, tomatenpuree of curry.
    Die kruidenmengsels voor dipsausjes doen het er ook goed voor.
    Hamsnippers, olijfjes, stukjes mandarijn, annanas, mango, perzik kunnen allemaal, al dan niet in combinatie, op halve eieren vastgeplakt met de beschreven sausjes.

    Heel veel plezier met het maken en opeten en je feestje.

    Fijn weekend,

    Gabi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gabi wat een leuke ideeën en wat simpel! Daar hou ik nou van. Ben dol op ei!

      Verwijderen
  9. De gewone bitterbal gaat er ook altijd goed in,hoor.
    Enne...Proficiat met je verjaardag.
    Inderdaad,een mooi rond getal.
    Alleen kun je het niet omdraaien.

    Ik wens je een hele fijne verjaardag
    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hooi Gerreke
    Ja' de jaren komen en de jaren gaan je hoeft er niets voor te doen het gaat vanzelf maar zo te zien is een Feestje bij jou wel gezellig en met veel lekkere dingen.
    groetjes Herman,

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Van harte, 40 is een mooie leeftijd vind ik!

    En hapjes, ik zag het al staan, maar ik vind dadels met zachte kaas ook altijd erg lekker en hier zijn ze ook gek op mini pizzatjes uit de oven.

    Succes en een fijn feestje!
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Nog van harte gefeliciteerd Gerreke! Dat borrelen vind ik een heel goed idee. En wat ga je iedereen verwennen met die hapjes. Of heb je het al gevierd?
    Wens je een heel fijn weekend.
    Liefs, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Van harte gefeliciteerd!
    Prima plan om zo hapjes op te vragen, de inspiratie komt zo naar je toe!
    Onze wijnman maakt hele goede hapjes, ook een aanrader als je zelf weinig tijd hebt!
    Groeten, Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van harte gefeliciteerd Gerreke. Geniet van de gezelligheid!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gefeliciteerd, altijd moeilijk deze keuze's, maar alleen borrelen is wel een zeer goede eerste stap, en uit de hapjes ben je vast wel gekomen. Dit eerste rijtje zag er al heel lekker uit.

    Groetjes Von

    BeantwoordenVerwijderen