woensdag 20 maart 2013

'Onze' boom heeft logees!

Rondom de grote boom voor ons huis liggen kleine takken. Vreemd, want waar komt dat vandaan. Ja van de boom, maar het is meer dan anders. Zouden de kinderen ergens takken vandaan hebben gehaald?

Terwijl we ontbijten kijk ik naar buiten, even de lucht in. Het weer ziet er veelbelovend uit. Een ekster komt aanvliegen met een veel te grote tak in zijn bek. Maar hij houdt het en beland veilig in de boom voor ons huis. Hij schikt de tak en vliegt weer weg. Het kwartje valt. Meneer en mevrouw Ekster hebben onze boom uitgekozen om een nest te bouwen. En dat echt pal voor ons huis!


Leuk, maar toch ook weer niet. Die beesten jagen al mijn kleine vogeltjes weg. Zoonlief komt met de oplossing. ‘Ach mam, wees blij dat de boom voor het huis staat en niet achter, want daar komen de kleine vogeltjes.’ En dat is helemaal waar.

‘Trouwens, zegt zoonlief, volgens mij kun je het nest heel goed vanuit mijn slaapkamerraam bekijken.’ En terwijl ik op mijn kantoor aan het werk ben vliegen de eksters af en aan om het nest af te bouwen. Ik zit op de eerste rij en kan vanaf mijn plek alles in de gaten houden.

Het blijft me verbazen wat een enorme takken die beesten mee naar boven vliegen en nog veilig landen ook. Af en toe hebben ze flinke ruzie met een tak en krijgen ze die niet op de plek waar ze hem willen hebben. Na veel sjorren en trekken krijgt de tak een plekje en wordt het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe.

Ik zou zeggen … kijk eens onder de boom … takken zat!


PS. Baal ik even dat ik nu geen zoomlens heb!!!

8 opmerkingen:

 1. Het is altijd een mooi schouwspel om te zien, ideaal dus dat je dit van zo dichtbij kunt volgen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk,dat je eerste rang zit.
  De bedrijvigheid van de vogels is zo mooi om
  naar te kijken.
  Bij ons ligt er trouwens weer sneeuw.
  En laat ik daar nu geen zin meer in hebben.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons zijn de koolmeesjes druk hun nest te maken in het mezenhuisje. Jammer dat we er niet in kunnen kijken. Ben heeft wel een miniatuurcameraatje aangeschaft, speciaal voor in het hokje, maar we waren al te laat. Ze waren al druk bezig en we zijn bang dat we het nest verstoren...
  Zo leuk om dit te volgen...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om te volgen, al zijn het misschien niet ieders favoriete vogels. De grote takken herken ik van de houtduiven die soms een nest proberen te maken in onze meelbes. Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annet,
   Hoe kom ik bij jou blog. Ik kan er op de een of andere manier niet bij ... bale!!!
   Groetjes!
   Gerreke

   Verwijderen
 5. Lijkt me erg leuk om te zien......liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om het zo 1e rang te volgen.
  En de achtertuin gelukkig nog voor de kleine vogeltjes.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen