maandag 11 maart 2013

Zo verholpen ...

Heb ik de ene dag nog een afspraak met de tandarts staan, de volgende dag bel ik hem af. Ik heb belangrijker dingen te doen dan een ontsteking te laten verhelpen. Het lijkt me niet verstandig te melden waarom ik niet kan, alleen maar dat ik niet kan.

Tot mijn schrik moet ik voor straf een maand wachten. Maar goed er wordt me verzekerd dat ik echt wel kan doorlopen met die ontsteking en als ik er toch last van krijg, gewoon mijn eigen tandarts bellen.

Ik heb de volgende dag geen enkele spijt dat ik de tandarts heb afgebeld. Het dagje skiën was echt top! Zomaar even heen en weer naar Winterberg. Heerlijk!


Een week later wordt ik gebeld door de tandartsassistente. Er is iemand uitgevallen of ik die middag komen wil. Natuurlijk geen probleem. Hebben we het maar gehad en kan ik er ook niet meer over in zitten. Want ik mag dan een held zijn als het om de tandarts gaat, zo’n behandeling bezorgd me toch een licht gevoel in mijn maag.

Maar ik heb me voor niets zorgen gemaakt, want eigenlijk deed niets zeer. Wel irritant dat ik een half uur heb liggen kwijlen onder een soort van rubberen doekje dat over mijn tanden werd gedrapeerd. Probeer dan nog maar eens normaal adem te halen …

Maar na een half uur trekken, porren, boren, zuigen en niet te vergeten mijn mond open houden is een tweede wortel gevonden. Beide wortels zijn nieuw gevuld met pinnetjes en het gat is netjes gedicht. De tandarts laat op de monitor nog even het resultaat van zijn werk zien. Hup weer een  foto …

Ik heb maar niet gevraagd wat dit hele grapje mij gaat kosten.

12 opmerkingen:

 1. Hi, hi....hier moet ik wel om lachen hoor..ik zou ook afgebeld hebben...ik ben geen held bij de tandarts, zo'n behandeling staat met binnenkort te wachten, wie weet ga ik ook even skiën:)

  Lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou dit gaat je ongeveer 10 ritjes Winterberg kosten;)

  Groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zomaar even een dagje skiën, wow, daar zou ik ook zo een tandarts afspraak voor afzeggen, als ik kon skiën.... Wat goed dat je genoten hebt van je dagje én dat alles met de tand intussen ook weer in orde is.
  Lieve groet,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk,dat je even op de lange latten hebt gestaan.
  En je bent toch nog naar de tandarts kunnen gaan.
  Ja,soms denk ik wel eens,tandartsen of andere artsen mogen eerst wel eens
  vragen,of je dat allemaal wel kunt betalen.
  Want ze handelen en wandelen alsof het niks kost.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n dagje sneeuw :-)
  De tandarts doet bij Rob ook altijd een 'regenkapje' om zijn tanden. Dan blijft het allemaal wat droger.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo sta je op de latten en zo zit/lig je bij de tandarts ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha skiën is inderdaad veel leuker dan een behandeling bij de tandarts:) ik zat gisteren ook in de tandartsstoel.. heel lang want de afzuiging was kapot en iedereen was in rep en roer.. gelukkig ging het bij mij om een controle en mocht ik de stoel zonder behandeling weer verlaten.. wel volgende week even terugkomen om een paar oude vullingen te vernieuwen.. of zal ik gaan skiën hihi..

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar dat dagje skiën neemt niemand je meer af. Heerlijk dat je zo even heen en weer kon... Enne geen napijn?
  Ik wens je een heel fijne namiddag en avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, een dagje glijden. Je hebt duidelijk een goede leuze gemaakt!
  Hartelijke groet, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben blij voor jou dat het achter de rug is!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dan moet je ook wel ontzettend veel tandpijn hebben om zo'n dagje skieën te laten schieten ;-) Dat heb je nog eens weer! enne de rest is gelukkig meegevallen.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen