dinsdag 20 augustus 2013

Hebbes beet!

Een klein uurtje nadat we zijn gearriveerd, de spullen uit de auto hebben gehaald en een plekje hebben gegeven, liggen de hengels klaar voor gebruik. Zo vanaf onze eigen steiger werpen we zo ver mogelijk uit. Eigenlijk blijkt dat niet nodig, want de vissen zwemmen overal.

Als de dobbel goed en wel in het water ligt vormen kleine kringetjes het bewijs van leven onder water. Het blijft niet bij die kringetjes, want al gauw schiet de dobber met een flinke vaart de diepte in. Hebbes de eerste is binnen en wat voor een …

Zoonlief die de vis vangt begint de schreeuwen: ‘Mama, mama, kom help me, ik hou hem niet, ik hou hem niet.’ Ik schiet te hulp. De hengel buigt diep door en even ben ik bang dat onze drie-euro-hengel niet helemaal is opgewassen tegen de gevaarten die hier rondzwemmen. Samen halen we een prachtvis binnen.

Zo bij huis is een eenvoudig klein voorntje van een centimetertje of tien prima te doen. Maar dit exemplaar van al gauw vijfentwintig centimeter is toch andere koek. En ja, wie haalt het haakje uit z’n bek?

Omdat ik verwacht dat dit niet de laatste zal zijn trek ik de stoute schoenen aan (en manlief het niet wil doen, omdat ik het ook moet leren) en verlos het arme beest van zijn haakje en laat hem terug in het water. Het beestje schiet de diepte in z’n vrijheid tegemoet om twee tellen later alweer te zijn vergeten dat hij even daarvoor gevangen was.


10 opmerkingen:

 1. zo he dat is een joekel,leuk dat ze iets gevangen hebben,niks voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Gerreke,

  Altijd heerlijk als kinderen dit soort vissen vangen. Zeer bekend verhaal.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk zo lekker buiten. Spannend he voor zoonlief zo'n joekel aan de haak. Ik hoop dat er nog veel vismomentjes volgen voor jullie :-))))
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat de jongens het stoer vinden om een vis te vangen, en wat voor joekel!
  Als kind heb ik het soms ook wel gedaan met mijn broers, maar nu is het niets meer voor mij.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was meteen dus goed raak.
  Wat een kanjer,zeg.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk nou !!! hahahaha....leuk hoor vissen !!...leuk je bent er weer !!!...liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ging vroeger wel eens met mijn vader op zijn bootje mee vissen, maar echt niet dat ik zo'n wormachtig iets aan een haakje deed, laat staan dat ik een vis van de haak af durfde te halen. Stoer van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha alles wat leeft doe ik niet aan een haakje hoor. Alleen maar brood aan het haakje!

   Verwijderen
 8. Wat een geweldige ervaring voor je zoon om zo'n grote vis te vangen! Maar ik zou toch zo'n haakje niet durven te verwijderen hoor...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is een prachtige gebeurtenis. Mooie foto ...

  BeantwoordenVerwijderen