maandag 26 november 2012

Beschamend, ronduit beschamend!

De laatste minuten van de wedstrijd tikken weg. De nummers een en twee tegen elkaar. Het is geen beslissende wedstrijd meer, want ‘we’ zijn al kampioen, zoals ‘we’ dat noemen. Want ouders spelen net zo hard mee langs de kant van de lijn als hun kids op het veld. Maar de laatste partij ook nog winnen zou wel leuk zijn!

Naarmate de wedstrijd vordert stijgt ook het irritatiegehalte van de scheidsrechter. Zoals zoonlief zo netjes in de pauze uitdrukt is de scheids nogal partijdig. Ik adviseer hem daar niets van aan te trekken en gewoon lekker te spelen.

Maar het zit de scheids allerminst lekker dat we aan de winnende hand zijn en dat er een jongen meespeelt die veel te groot is (maar paspoorten liegen niet ...). Voor degenen onder ons die niet zo thuis zijn in de voetballerij. De club waar de wedstrijd plaatsvindt zorgt ook voor een scheids. Wij spelen uit en dus is de scheids van de club waar wij tegen moeten. Dat is ook duidelijk te zien, maar omdat we voor staan trekt niemand zijn mond open.

Maar dat verandert zodra de scheids van leert trekt als de kids op het punt staan strafschoppen te nemen. Strafschoppen worden na elke wedstrijd genomen om te oefenen.

De scheids is zo pissig dat hij al zijn remmen losgooit en zijn frustraties over een kind uit ons team tegen onze coach er uit spuugt. Iedereen geniet mee en de kinderen staan met open mond naar de man te staren. De coach blijft cool en probeert de man ervan te overtuigen hoe de vork in de steel zit … zonder resultaat.

Ik kan het niet aanzien en ga op de man af met de vraag deze discussie voort te zetten waar de kinderen niet bij zijn. Dit is niet bepaald het goede voorbeeld. Ik vraag me ten zeerste af wat deze man de afgelopen week heeft uitgevoerd. Hij is zo furieus dat hij zijn niet bepaald vredelievende betoog tegen mij voortzet. Oeps dit was niet de bedoeling. Ik druip af en laat het aan anderen over.
Bedremmeld en verbluft pakken we na het strafschoppen nemen onze spullen en gaan op weg naar huis. We hebben het kampioensfeest gevierd op onze eigen club met een heuse beker en een groot portie patat! Gauw vergeten dit incident!

PS. De man heeft zijn excuses aangeboden.


10 opmerkingen:

 1. Tja... je zou haast gaan denken dat hij de hele week iets nog niet mocht of zo....
  Had vast last van z'n hormonen!

  Je komt ze tegen zeg... i.d.d. een mooi voorbeeld voor de kids!... NOT!

  Sterkte en zo,

  Gaabs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ppfff erg he die zo langs de voetballijn staan ik kan mij er soms zoo aan ergeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou,nou,dat was dus eigenlijk helemaal niet leuk.
  Iemand met zeer hufterig gedrag.
  Is schijnbaar nooit volwassen geworden.
  En daarna toch dat excuus,dat mag een wonder heten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat sommige mensen eerst doen en dan pas denken. Goede reminder!
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar!
  Ik verbaas mij regelmatig over het haantjesgedrag binnen het voetbal. Jammer, ten koste van de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk gek geregeld. Een scheids hoort toch niet van een spelende partij te zijn? Zou je zeggen? Vervelend zeg, maar wel gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen woorden aan vuil maken Gerreke..
  ze bestaan..ik ken ook zo'n verhaal van toen onze zoon klein was en bij de F-jes voetbalde...ze zijn zo kinderachtig...
  Gefeliciteerd met het behaald kampioenschap...feesten en vergeten!!

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan is sportiviteit ver te zoeken... Gefeliciteerd met 'jullie' kampioenschap!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer als er een schaduw over de overwinning ligt, maar misschien ook een goed moment om voor die man te bidden.... poeh, wat een boosheid zeg.

  BeantwoordenVerwijderen