vrijdag 9 november 2012

Ik ben verliefd, ik ben verliefd, verliefd, verliefd, verliefd, verliefd …

In een gezin met jongens komen meisjeszaken vrijwel niet aan bod. Sterker nog helemaal niet … Als we vragen of ze verliefd zijn is het steevaste antwoord: ‘Neehee.’ Oudste zoonlief zegt er dan achteraan: ‘Daar ben ik nog veel te jong voor.’ En dan zijn we uitgepraat, want eigenlijk is dat natuurlijk ook zo. Onze jongens zijn dus niet bepaald scheutig met informatie over verliefd zijn, maar als het om een ander gaat zijn die grenzen ruimer en willen ze er nog wel eens iets over zeggen, wel pas nadat wij er hard aan hebben moeten trekken. Kortom ik moet het dus hebben van mama’s met meisjes …

En laat ik nou eens geluk hebben dat die mama’s af en toe vertellen hoe de zaken ervoor staan. Het jammere is dan wel weer dat ik het natuurlijk niet kan navragen bij zoonlief. Dat proberen we wel eens heel omslachtig, maar die trekt zijn mond niet open … of wimpelt het af.

Gister speelde zoonlief met een meisje uit zijn klas. Het is een heerlijk kind en zoonlief speelt er dan ook graag mee. Ze wil namelijk net zo goed meisjes- als jongensdingen doen. En dat is niet geheel onbelangrijk.

Haar mama vertelde bij het weggaan dat ze ontdekt had dat haar dochter op mijn zoonlief verliefd is. Ik glunderen natuurlijk. Ten eerste omdat ze zoonlief leuk vindt en ten tweede omdat ik iets hoor dat eigenlijk verboden terrein is als mijn zoonlief het voor het zeggen heeft.

Vanochtend vertelde de mama dat haar dochterlief glunderend was thuisgekomen en tegen haar papa had verteld dat mama de liefste is, omdat ze een afspraak had geregeld dat ze bij mijn zoonlief mocht komen eten vandaag!   

En nu ... zitten ze samen op de bank en kijken een filmpje  … schattig!!! Maar dat zul je mij niet hardop horen zeggen natuurlijk.

Kleurplaat Helemaal verliefd

17 opmerkingen:

 1. Geweldig om te lezen Gerreke, ze komen er van zelf wel mee voor de dag.

  Groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wat schattig,dan geniet je als moeder toch helemaal.Fijn weekend
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig!
  Ik zie het allemaal helemaal voor me...
  Kostelijk...
  Maar weet je; uitzonderingen bevestigen de regel.
  De inmiddels na genoeg volwassen zoon van een oude vriendin van me kwam juist wel met al zijn "verliefdheidsperikelen" mij zijn mama en zelfs bij mij destijds. Heel bijzonder voelde dat... zoveel onbevangenheid en vertrouwen.
  Hij was zo lief... hopelijk is hij dat nog.

  Ik wens jullie een heel fijn weekend,

  Gabi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha...hij moest eens weten hoe mams hem in de gaten houdt terwijl hij gezellig een film zit te kijken! Zóó leuk om te volgen!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het is altijd leuk om te zien jammer dat wij die tijd voorbij zijn.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig, ook hier wordt niet veel verteld over verliefdheid...en als ik er al even begin dan "niet thuis"...ha..ha..
  Fijn weekend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een geweldige en spannende tijd voor joue maar natuurlijk ook voor je zoon
  Dat is genieten
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk hoor.
  Toen mijn zoon een klein jochie was,was hij ook regelmatig verliefd en vertelde dat in geuren en kleuren.
  En dat gezichtje van hem,met glinsterende stralende ogen,zie ik weer zo voor me.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Gerreke,
  Hoe leuk is dit! Geniet hier maar lekker van, van deze onschuldige verliefdheden... Voor je het weet staan er meisjes voor de deur op zoek naar je zoons en zijn ze uren op stap.... Dit is zo'n mooie tijd....
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Niemand was ooit verliefd in huis op de basisschool. Totdat de jongste, een jongen dus, in groep drie zat :-) Hij was echt verliefd, zei hij.

  Leuke blog

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, voor je het weet is je huis leeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk Gerreke, geniet maar lekker van zulke ervaringen.
  De zoon van mijn broer heeft al de hele basis schooltijd een vriendinnetje.
  Nu zijn ze 14 en het is nog steeds aan (volkomen onschuldig).
  Leuk toch, hij heeft alleen een broertje en groeit toch op met een meisje.

  Genieten hoor die jongens van jou,

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tja dat is typisch iets voor jongeren om over verliefdheden te zwijgen. Haha. Maar meestal zijn ze het wel hoor, welja. We zijn elke dag allemaal wel een heel klein beetje verliefd. Wat voor droogstoppel ben je als je meent daar nooit geen last van te hebben? Niet dat er direct het begeren aan vastgeplakt moet worden, welnee. Ik word soms verliefd op een heel oud mens ook omdat ze iets heeft. Begeer ik haar? Zeg wat denkt men wel niet van me! Verliefd is voor mij niet zo beladen in de zin van: ik wil die hebben. Verliefd is gewoon iemand mooi, aantrekkelijk, of lief vinden, meer niet. Echte liefde ligt op een ander vlak...

  BeantwoordenVerwijderen