zondag 17 februari 2013

Een moeilijke beslissing

We zitten met een heel gezelschap bij elkaar. Bijna alle ouders zijn aanwezig. Het gaat toch om het welzijn van je kind. Sommigen praten geanimeerd. Andere leunen achterover in afwachting van wat komen gaat. Een enkeling weet even niets te zeggen. Wat nerveus voor zich uitkijkend. En ik? Ik weet het niet goed. Met een bal in mijn buik ben ik naar deze avond gekomen, want als ik iets niet wil is een of ander cat fight waar niemand iets aan heeft.

Maar ik heb mij voor niets zorgen gemaakt. De man voorin de zaal is een daadkrachtig iemand en weet haarfijn te vertellen wanneer de discussie een verkeerde kant op dreigt te gaan. Het pestgedrag van de kinderen komt even aan bod, maar is ten diepste niet waarom we bij elkaar zitten.

Het is mij wel duidelijk dat er enige chemie in deze klas mist en lijkt me niet te herstellen door welk besluit dan ook. Maar er is wel degelijk een besluit genomen. Een besluit dat de stemmen doet verstommen en de aanwezigen diep adem doet halen. Vooralsnog een ingrijpend besluit die, omwille van iedereen, niet veel toelichting krijgt. Berusting volgt later als de grote hoeveelheid stof weer is neergedwarreld.

Soms doet een besluit alle partijen pijn. Een pijn die niet zomaar is weg te nemen. Een pijn die over gaat met de tijd. Wat voor de een ingrijpend is, is voor de ander een logische stap. Niet voor mij en ook niet voor mijn kind, die meer vragen stelt dan mij lief is. En voorliegen …. daar heb ik een hekel aan. Dus moet hij het doen met de weinige informatie die ik hem geef.

Voor nu  … op naar berusting.


11 opmerkingen:

 1. Wat het besluit ook geworden is,heel veel sterkte Gerreke.
  Ik begrijp dat er een grote verandering heeft plaats gevonden.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heftig onderwerp en zware beslissingen.
  Sterkte Gerreke!
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel moeilijk ook voor je kind. Veel sterkte samen.
  Groet, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja joh, pesten, het is zo belangrijk om het bespreekbaar te maken. En dat pesten ophoudt. Zoveel verdriet als je de ouder bent en het pesten jouw kind overkomt, je wilt beschermen, je wilt dat je kind opgewassen is, maar je wilt vooral dat het pesten ophoudt. Dat een ieder de goede kwaliteiten ziet die ieder in zich heeft. Moeilijk, je noemt het berusten, ik hoop voor je, dat je kunt berusten en de kans krijgt in ieder geval sterkte, liefs Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moeilijk Gerreke, maar ook wat ene stap om met ouders deze zaken te bespreken...elkaar helpen of zoals nu, misschien met een stuk verwijt uit elkaar...jij moet je zoon opvangen en steunen,,,jij geeft hem de waarde en normen mee, hoe moeilijk als er van anderen geen reactie of verbetering komt..heel veel sterkte hierbij.

  Een lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gerreke,
  Wat is het soms moeilijk hè, om beslissingen te nemen. Zeker als er zoveel bij komt kijken en er zoveel op het spel staat...
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pfff heftig !!! sterkte meis...knuffelll van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Spannend Gerreke! Ik snap wel dat je daar zit met spanning in je lijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt ingewikkeld zeg. Hopelijk is het een besluit ten goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat t voor ouders die een kind hebben dat pest ook heel moeilijk moet zijn, dat stel ik me zo voor al weet ik dat er ouders zijn die blijven roepen; dat doet mijn kind niet.
  vel stekte.

  BeantwoordenVerwijderen