donderdag 21 februari 2013

Een onmogelijke ontsteking

Verbazend zo comfortabel als die stoel ligt! De meeste mensen die gebruik maken van deze stoel voelen zich alles behalve comfortabel. Zorgen ervoor dat ze zo kort mogelijk van de stoel gebruik behoeven te maken, ondanks de ideale lighouding. Alle standen kunnen automatisch worden ingesteld.

Meestal kom ik binnen, zeg ik vriendelijk gedag en ga gewoon in de stoel zitten, wel op mijn hoede, maar niet bere nerveus of nagelbijtend. Maar vandaag is het anders, vandaag weet ik gewoon dat het niet oké is. Ik heb tenslotte niet voor niets gebeld.

Kiespijn valt gewoon niet weg te denken. De afgelopen week heb ik het echt geprobeerd, maar het is niet gelukt. Na een halve doos Ibuprofen, gecombineerd met Paracetamol, wat overigens beste redelijk te doen was, realiseerde ik me dat ik zo niet door kon gaan. De kiespijn van zoonlief gaf me de doorslag om te bellen ….

Gelukkig voor ons had iemand afgebeld en konden op onze eerste vakantiedag meteen om half tien komen. En daar stonden we dan, allebei met kiespijn. Bij zoonlief was de kies afgebroken. Na enig herstelwerk, zonder krimp van zoonlief, zag het er allemaal weer picobello uit.

En daar lag ik dan, lichtelijk in een krimp, bij voorbaat bang dat de tandarts me pijn ging doen. Dat kon niet anders. Maar het viel reuze mee. Hij voelde en voelde nog eens, oké dat deed zeer, maar niet onoverkomelijk.

Een foto bood uitkomst. Een ontsteking … waar notabene geen tand meer zit … hoe krijg ik dat voor elkaar. Ik werd, zonder woorden, gebombardeerd tot interessant geval. Vermoedelijk een verdwaalde wortel, van een kroon van mijn brug (Snap je het nog?), die niet behandeld is. En dus moet ik een week wachten op microscopisch onderzoek. Maar gelukkig wel met antibiotica … dat spul doet wonderen!

21 opmerkingen:

 1. Jij bent tenminste al dapper geweest. Ik zit het tot nu toe ook uit te stellen terwijl ik weet dat het met een kies niet goed zit. Voor mijn gevoel kan ik het er op dit moment niet bij hebben, maar dat is natuurlijk geen goede reden.
  Ik ben heel benieuwd hoe het met je afloopt als bijzonder geval!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. H Gerreke
  leuk verhaal je heb je blog mooi aangepast veel beter.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaaa, die tandarts, wie zit er met plezier in die stoel, ik ook liever niet, maar ja.... In ieder geval beterschap enne een berenburgertje doet ook wonderen , maar nmisschien niet in combinatie. Lig je straks gevloerd, dat is nou ook niet de bedoeling.

  Weer een beetje in rustiger "vaarwater" gekomen met zijn allen? En ja dat stukje Friesland, als je van de provincie houdt dan zie je ook de mooie plekjes en details.

  groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. DAt zijn nou eenmaal niet de fijnste behandelingen,maar tegenwoordig pijnloos. Ik heb al twee keer een kanaalwortelbehandeling gehad. Kiespijn op een plek waar de kwaal helemaal niet zat. Zo fijn als dat weer behandeld is en de pijn is weg. Veel sterkte alsnog enneh geniet van de comfortabele ligstand van de stoel ;-) Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig maar dat de pijn inmiddels sterk verminderd is. Het is mijn hobby ook niet, maar als je flinke kiespijn hebt, ben je toch blij dat er tandartsen zijn.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat balen zeg. Hopelijk gaat de ontsteking helemaal weg en hoeft er niets uitgehaald te worden. Verdwaalde wortel ofzo ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Inderdaad, een aparte ontsteking.
  Maar,heel goed dat je gegaan bent.
  Hopelijk gaat de pijn weer helemaal verdwijnen.
  En je zoon is een kanjer,zeg.

  Groetjes Ans


  BeantwoordenVerwijderen
 8. ppffff ik vind het knap van je hoor dat je er heen bent gegaan,gelukkig is de pijn weer minder en ik hoop voor je dat het zo kan worden opgelost en dat je er niet nog meer pijn aan krijgt,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei sterkte nog even! Ik ben ook niet bepaald een fan van de tandarts, maar gelukkig zijn ze er wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Gerreke,
  Een paar weken geleden moest ik ook in die stoel, om een verstandskies te laten trekken. Ik heb de stoel echter nooit prettig gevonden hoor...
  Ik wens je veel sterkte met de ontsteking, hoop voor je dat het allemaal nog mee zal vallen...
  Fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Gerreke...
  gelukkig het is te verhelpen..
  een hele opluchting en idd antibiotica doet wonderen..
  gelukkig..dus zoonlief en jij toch een goede vakantie..

  Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Onbehandelde kroon van wortel van kies? Knap zeg. Veel sterkte, je zult het nog wel even voelen! Wel heerlijk weer te bemerken dat je uniek bent, toch? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Gerreke,
  Ik ben inmiddels geweest hoor. Kreeg zelfs een spoedafspraak omdat ik steeds naar mijn moeder reis.
  Het probleem was een diepe tandvleesontsteking tussen twee kiezen. Schoongemaakt, anti-bacteriele gel erop en morgen moet het over zijn.
  Ik wens je heel veel sterkte met de komende behandeling!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aleen het woord tandarts doet me al van schrik rechtop schieten. Ik wil het niet weten Gerreke, maar sterkte meid.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Reacties
  1. Na een paar dagen geen pijn, maar wel voelen, begint helaas de ontsteking vervelend te kloppen. Ken je dat ... Vooral niet bukken en maar weer Ibuprofen slikken. Ik hoop dat ik maandag gebeld wordt en mag komen!!! Lief dat je het vraagt!

   Verwijderen
  2. Sterkte. Ja, herkenbaar. Echt heel naar voor je. Zal aan je denken.

   Verwijderen
 16. Oh je bent heus niet de enige die bijzonder is hoor, ik heb moeilijke wortels. Dat is daggie ziekenhuis als er eentje uitmoet, volledige narcose.
  Man waarom hebben we toch een gebit. Alleen maar ellende.
  Veel sterkte en liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. pfff....sterkte met de pijn, het is bijna maandag gelukkig. En als ik jou was zou ik gaan bellen en niet wachten op hun telefoontje!!
  Je blog is trouwens heel mooi geworden zo, echt een lente kleur en dan met die tulpen.....
  Lieve gr. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oeps ik hoop dat die ontsteking met antibiotica te lijf kan worden gegaan.
  Dat je daarmee van het euvel verlost bent!
  Ik moet ook nog bellen bedenk steeds weer een smoes: afgebroken kies ;-)
  Weet je overigens al wat er uit dat onderzoek is gekomen?!
  Sterkte! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik kan pas woensdag terecht ..., maar dan hebben de kids vrij ... aangezien een en ander weer aardig gevoelig wordt ga ik morgen bellen of hij morgen al even kan kijken ...

   Verwijderen