donderdag 20 juni 2013

Even terug!

Met mijn cappuccinootje loop ik drie huizen verderop. Even kijken of ze er zijn. Tot nog toe ben ik ze steeds mis gelopen, maar het moet er nu toch echt even van komen. Het kan toch niet zo zijn dat ze wegrijden en wij elkaar nog niet hebben gesproken.

Het ziet er nog akelig stil uit. Ik bel niet aan. Dat durf ik niet. Ik loop terug en ga aan het werk. Een klein uurtje later probeer ik het nog eens. Met een nieuw cappucinootje loop ik opnieuw naar nummer 59. Het is nog steeds stil, maar ik klop toch maar op het raam.

Een meisje van een jaar of 11 kijkt door het raam en kijkt me nieuwsgierig, maar ook wat voorzichtig aan. Ze zijn wakker en ik ben dus op tijd. Mijn nicht, die nu in Zweden woont, is voor even terug in Nederland en overnacht bij toeval enkele huizen verderop.

Wat leuk om even bij te praten en te horen hoe het in het Zweedse gaat. Een ding is duidelijk. Wat zijn wij Nederlanders toch een ongeduldig volkje. En alles moet snel ... En wat winnen we ermee? Niet veel, hooguit een minuutje die we dan weer besteden aan waarschijnlijk iets waarvan we achteraf zeggen dat ook niet echt belangrijk was.

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk terugzien, ook al moet je het zelf opzoeken, en ik vind het mooi dat je een kopje koffie meeneemt voor de gast i.p.v. dat je komt halen!
  Een fijne avond!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Gerreke
  Wat een leuk terugzien ik had het laatst met mijn neef uit canada was wel erg leuk om hem weer eens te zien na tien jaar.
  en je hebt gelijk wij Nederlanders zijn zo gehaast nou ik niet hoor vandaag geen zorgen van de dag van morgen.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, gewoon een paar deuren verderop terwijl normaal zoveel kilometers verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihihhihi...zie het al helemaal voor me......leuk hoor.....!!....en wat we hebben gedaan ???..gereden..terrasje....gereden.....lunchen....terrasje...gereden...terrasje......dineren heerlijk buiten terrasje.....kortom genoten...;-)))...liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha zo zouden wij ook de dag hebben door kunnen brengen! Heerlijk Ria!

   Verwijderen
 5. Leuk,dat je nicht niet ver van je huis af logeert.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gerreke,
  Wat leuk dat je nicht zo dicht bij jou kwam te logeren. Heerlijk om even met elkaar bij te praten hè?
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! Lijkt me heel gezellig om dan weer bij te kletsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank je wel, dat je gereageerd hebt op mijn blog. Heel leuk. Ik zou het geweldig vinden als ik weer eens met mijn verweg-nichten kon praten. Dat is genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Gerreke
  Het was echt heel leuk om weer eens bij te praten en elkaar te zien vond ik :) nu gaat het leven weer zijn gangetje in ons mooie Zweden.

  Bedankt dat je bij ons op de stoep stond ( met je eigen kopje koffie ;))

  BeantwoordenVerwijderen