woensdag 5 juni 2013

De natuur in onze achtertuin

Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, het maakt niet uit als het op genieten aankomt. Onze tuin staat nu vol met bloeiers. En wat komen er een insecten op af!

4 juni 2013

Met een bakje cappuccino (Ja ik zie je denken, ik drink inderdaad een hoop cappuccino! Dat zijn van die momenten dat je oog krijgt voor detail.) ben ik naar buiten gegaan en om te genieten van de bloeiers in mijn tuin. En wat zijn dat er ineens veel. Die ochtend dacht ik nog, ik moet hier echt wat foto's van maken, want het is nu zo mooi.

Mijn blauwe regen, die vorig jaar pas in juli weer een nieuwe scheut liet zien, heeft z'n eerst bloem in bloei (Echt heel laat, dat wel.). Er zullen er nog een heleboel volgen. Een van de borders staat vol in bloei met de Hoornbloem. Vlambloem, Bergcentaurie en de Ooievaarsbek. Mijn heeft alleen de kleuren roze, wit en paars! Mijn favoriete kleuren voor in de tuin.

Ineens ziet zoonlief een prachtige vlinder in ons boompje! De cappuccino moet wachten, eerst een kiek! Ik snel naar mijn camera, gelukkig zit mijn kaartje er in, en ren naar het bewuste boompje met vlinder. Het beestje blijft prinsheerlijk zitten, ondanks dat ik hem bijna raak!

Dit is op en top genieten gewoon. Na een heleboel foto's en pijn aan mijn benen (Maar dat komt ook door het voetballen ouders - zonen van de dag ervoor.) kan ik terug naar mijn bakje en mijn stoel. Maar dat doe ik niet, want ik wil meteen weten of mijn foto's zijn gelukt. Oordeel zelf maar!

(Bedankt overigens voor jullie meeleven. Mijn hoofdpijn zakte na anderhalf uur liggen en twee paracetamol!)

14 opmerkingen:

 1. Vanuit de tuin geef ik je een reactie...wat is het er nu toch heerlijk hè? Mooi dat je de vlinder zo goed vast hebt weten te leggen en gelukkig was het een geduldig exemplaar!

  Ik wens je een hele zonnige dag!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wat voor een vlinder met lange tong heb jij vast weten te leggen met camera,de kolibrievlinder (Macroglossum stellatarum)ook wel onrustvlinder genoemd,de laatste jaren veelvuldig als trek vlinder in ons land te zien.

  Geniet van bloeiende tuin en de zon!!!
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerreke,
  Er is elke dag zoveel moois te zien in de tuin. Ik doe elke dag wel een rondje. En dat is een klein rondje hoor, want het is echt een kleine tuin. Maar dat wil niet zeggen dat het minder te genieten is... Ik ben blij met alles wat ik zie...
  Ik wens je een prachtige zonnige dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie foto,s,wij hebben niet van die mooie bloemen hoor,ik vind bloemen zo duur,maar we proberen wel te genieten van het zonnetje

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Yvonne,
   Dat klopt bloemen zijn duur, maar weet je wat zo leuk is. Veel heb ik gekregen, omdat mensen teveel in hun tuin hadden staan of het toch niet meer paste. Zo heb ik al aardig wat verzameld. Of ruilen dat kan ook. En als ik weer een overschot heb, geef ik het weer we.
   Hartelijke groeten,
   Gerreke

   Verwijderen
 5. Prachtige bloemen heb je in de tuin. Het is zo genieten van al wat bloeit. En dan een mooie vlinder erbij!
  Ik heb maar een beetje op mijn balkon staan, maar zelfs daar geniet ik van de bloemen.
  Een mooie dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zijn je foto's prachtig gelukt,Gerreke.
  Je bent niet voor niks naar binnen gevlogen om je camera te pakken.
  Enne...cappuccino,lekker hé.
  Ik drink het ook graag.
  Terwijl ik verder helemaal niet echt van koffie houd...maar dit is anders,die cappuccino.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gerreke,
  mooie foto's met die vlinders en je hoeft er niet uit.
  groetjes Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker de tuin in lopen en dan genieten van de mooie natuur om je heen..
  Mooier kan toch niet..en die vlinder...leuk om ze weer te zien.

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi allemaal....liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je foto's zijn supergoed gelukt, dit is echt op en top genieten!!

  fijne zomerse dag:)
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Noit maar dan ook NOOIT je cappuccino laten wachten. En wat een leuke foto's ik schreef zelf al er gebeurd zoveel in je tuin maar je moet er wel oog voor hebben. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gerreke, je hebt de Levensadem give-away op mijn blog gewonnen. Mail me even je adres en of je een En of NL boekje wilt. meijers.marja (at) gmail

  BeantwoordenVerwijderen