woensdag 10 juli 2013

Bezige bijtjes in de tuin

Terwijl in huis het werk gewoon doorgaat en de werkmannen af en aan lopen met hout, dakpannen, apparatuur, spijkers en al was dies meer zij, besteed ik aandacht aan de bloemetjes en de bijtjes. Ik kan verder toch weinig doen en voel me eigenlijk een beetje een vreemde in mijn eigen huis. Ik doe echt helemaal niets, terwijl overal stof ligt. Over enkele dagen mag ik met schoonmaken beginnen ...

In mijn voortuin staat een prachtige bloem te bloeien of eigenlijk bloemen, want het zijn er nogal wat. Vorig jaar heb ik aardig wat onkruid uit de tuin van mijn broer helpen verwijderen. Deze bloem (toen nog een bloemetje) bloeide daar toen tussen en ik mocht hem mee naar huis nemen. Ik heb hem in mijn voortuin gezet, zo van we zien wel of hij het gaat doen. Nu bloeit hij volop en is heel groot geworden. Prachtig! Ik vind het zo leuk om plantjes te krijgen en ze op te laten komen in mijn tuin! Het is de Malva moschata 'Alba' oftewel Muskuskaasjeskruid.

Er wordt weer volop gezoemd! En de bijen zijn nu zo mooi met al dat stuifmeel aan hun lijfje. Geweldig om te zien en leuk om in beeld te vangen! Maar niet altijd even eenvoudig, want deze beestjes zijn zo druk! Toch is het gelukt!
11 opmerkingen:

 1. Hallo Gerreke,
  Wat een mooie kleur wit en het is een mooie bloem.
  Wat kun je daarvan genieten he?
  Veel succes met de klussen in je huis en als je toch nog niets kunt doen, heerlijk buiten genieten van de zon!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's!
  Inderdaad erg mooi dat ze zo onder het stuifmeel zitten.

  groetjes Lucie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk....wildlife in eigen tuin. Prachtige foto's, Gerreke!! Ik hoop dat de bij nog kan vliegen met al die extra ballast ;-)
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Gerreke! Dat heb je inderdaad leuk in beeld gebracht, die bezige bijtjes. Heerlijk he, dat gezoem in je tuin.. hoort zo lekker bij de zomer!!
  En je vorige logje, heb ik zojuist even gelezen. Jullie zijn een dakkapel aan het (laten) bouwen? Is hij inmiddels klaar? Je stukje over chaos herken ik als geen ander (mijn man zou nu grinniken). Alles moet lekker op zijn plekje staan, dus hier ook een huisjes-boompje-beestje type. Hoop dat alles weer op zijn plekje staat bij jou! :)
  Fijne dag nog! Ik kom weer wat vaker bloggen hoor.. door drukte met andere dingen was ik er een tijdje niet..

  Groetjes!
  Miriam

  't Bezige Bijtje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie fotos. Dat beestje zit helemaal onder het stuifmeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gerreke,
  Ik had je vorige post helemaal gemist! Wat zul je blij zijn als alles af is en alle stof weer is verdwenen... Je foto's van de Malva is prachtig, verrukkelijk dat geluid van bijtjes in de tuin...
  Ik wens je een heel fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De malva is hier ook veel te vinden, een prachtige bloem! Erg leuk dat ie het bij jou ook zo goed doet en je daar nu lekker van genieten kunt, terwijl er binnen flink geklust wordt.. succes!!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi is de malva. De foto's zijn erg mooi. Wat een gedoe is dat altijd, werklui in huis. Ik herken je gevoel. Het wordt beter :-). Groetjes, Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt schitterende foto's. Ode aan onze Schepper!

  BeantwoordenVerwijderen