dinsdag 23 juli 2013

Met dit weer schilderen?

Met deze hitte is er maar een oplossing mogelijk. Vroeg beginnen en doorbikkelen. De zolder is na negen uur 's morgens en voor negen uur 's avonds geen geschikte plek om te schilderen. Ik heb het geprobeerd, maar elke veeg was zichtbaar. De kwast plakte nog net niet aan het hout vast, maar het scheelde weinig.

De wekker gaat om zeven uur. Tien minuten later ben ik de muren op zolder aan het schilderen en is manlief met het plafond op de voorzolder bezig. Een kleine anderhalf uur later zijn we klaar. Net op tijd ... het begon alweer behoorlijk warm te worden. Maar het resultaat mag er zijn. We zijn niet voor niets zo hard aan het bikkelen.

Alles moet wel zo'n drie keer geverfd worden (incluus gronden). Het hout zuigt echt alle verf op. Gelukkig zijn we al een aardig eind op weg, maar er moet nog een hoop gebeuren willen we komende zaterdag de vloer leggen. Het wordt deze week zeker niet uitslapen, dat bewaren we voor volgende week ...

Vanavond maar weer een nieuw onderdeel schuren en verven. Een voordeel van vroeg opstaan is wel dat ik een hoop heb kunnen doen en nu lekker van het mooi weer kan genieten (manlief is aan het werk gegaan ... ohhh).

(Welkom nieuwe volgers, wat leuk dat jullie meelezen! En sorry mensen door de drukte lukt het me even niet bij iedereen mee te lezen!)


8 opmerkingen:

 1. Een tropisch karweitje! Petje af voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, je bent wel met een werkje bezig in deze warme dagen, Gerreke!
  Maar ja, als je zaterdag de vloer wilt leggen heb je ook niet zo veel keus.
  Ik hoop dat het lukt en gelukkig kun je dan overdag nog een beetje van de warmte genieten.
  En sterkte voor je man!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha....daarom was je moed aan het verzamelen voor het stranduitje ;-) Je bent al vanaf 7 uur in de weer. Helaas koelt het de komende dagen nog niet echt af dus het wordt doorbijten en door bikkelen. Maar als alles af is ben je dat ongemak zo weer vergeten!!! Ben benieuwd naar het eindresultaat.
  Succes met verder klussen.
  Groetjes,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zou ik graag een duik in je zwembadje nemen Marion!!! Ohhh heerlijk. Zeker met deze warmte!

   Verwijderen
 4. Wat een ijver.
  Maar die ijver zal wel beloond worden.
  Want het wordt vast erg mooi.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wel warm klusje met deze hitte succes.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tropenjaren..!
  Sterkte met de klus.
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik neem mijn petje voor jullie af, zo vroeg uit de veren en dan aan de klus...maar je hebt wel gelijk, de rest van de dag ligt dan heerlijk voor je.
  Succes met alle klusjes die nog wachten.

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen