maandag 6 september 2010

Dag was, dag strijk, dag schoonmaak, tot straks …

Het is een zonovergoten dag. Ik lig lui op mijn zonnestoel te genieten van de geluiden om mij heen. Verderop in de straat is iemand met hout bezig, het gehuil van een baby klinkt uit een van de ramen, de wind speelt met de planten, stuiken en de boom in onze tuin. Verbazend genoeg is er geen vogel te horen op dit tijdstip van de dag.

Als ik mijn ogen open doe verbaas ik mij over de grote hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht die worden meegevoerd door de wind, zonder dat zij er enige invloed op kunnen uitoefenen. Ik kijk naar de kunstwerken die de spinnen tussen mijn planten hebben gemaakt. Zo goed gemaakt zelfs, dat de wind met het web kan doen wat hij wil, zonder dat het stuk gaat.

Er staan gelukkig nog wat planten in bloei, de Hortensia, de Phlox en de Anemone. Onze druif heeft weer heel veel trossen, er zijn er al aardig wat blauw. Beter nog even wachten totdat ze wat zoeter zijn.

Ja het is echt een middag om van te genieten. Ondanks de dingen die allemaal nog op mij liggen te wachten probeer ik dit moment te pakken. Het is voor mij. De rest kan wel even wachten. Niemand die mij deze momenten kan geven, dat moet ik echt zelf doen.

Dag was, dag strijk, dat schoonmaak, tot straks …

4 opmerkingen:

 1. Hoi, ik heb me lid gemaakt van je blog. Ga je zeker volgen. Frisse schrijfstijl zeg.

  Groetjes: Aritha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto, is dat de anemone?? Ik heb ze in eht roze, of zou dat een andere plant zijn ??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerreke, dank voor je reacties!! De uitgifte van mijn boek LEVENSADEM bij Merweboek is uitgesteld tot voorjaar 2011. Zo leer ik ook weer geduldig te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal je schrijverij in de gaten houden hoor :)
  Ik schrijf sinds een aantal jaren ook columns voor Opwekking Magazine, dat is inderdaad een mooie manier om je schrijven te ontwikkelen en aan een herkenbare stijl te werken!

  BeantwoordenVerwijderen