donderdag 16 augustus 2012

Facebook, zal ik het doen of zal ik het niet doen?

Ja, dat is altijd zo’n dilemma als je voor een keuze staat. En aangezien ik de eeuwige twijfelaar ben komt dit nogal eens voor. Ondanks dat het een vrij simpele keuze is kan het grote gevolgen hebben …. voor mijn tijd bedoel ik dan.

Ik heb lang volgehouden te zeggen dat ik niet op Facebook ga. Wat moet ik daar nou mee? Weer zo’n tijdslurper. Ja, ik zie je denken … dat doe ik dan zelf. Toegegeven, helemaal waar. Maar ik wil niet vertellen dat de was aan de waslijn hangt, de kinderen weer op school zitten, bij de buurvrouw ga koffiedrinken, een kras op mijn auto zit en al wat dies meer zij. Volgens mij is dat niet bepaald informatie waar iedereen op zit te wachten. Wat moet ik dan vertellen, wat enig informatief nut heeft en nog leuk is ook?

Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het een bijzonder fenomeen is, met name als vriendinnenlief wat verder weg wonen. Dan is die strijk nog steeds niet belangrijk en die kras op de auto ook niet, maar wel de prachtige kiekjes van het gezin, de omgeving waar ze zijn, een straatbeeld, hoe ze daar leven in een geheel nieuwe omgeving en daar langzaamaan de inburgering plaatsvindt, etc.  

Ik begin langzaam maar zeker de meerwaarde in te zien van een fotoboekdagboek op afstand en de snelle manier van reageren op elkaar. Zo ver weg kan toch ook weer zo dichtbij zijn. Het haalt het bij lange na niet bij een goed gesprek face2face, maar toegegeven …  dit is een buitengewoon mooie oplossing.

17 opmerkingen:

 1. Ja veel mensen zitten op Facebook.
  Maar...ik begin er liever niet aan.
  Bloggen vind ik zeker zo leuk.
  Succes met nadenken.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Facebook is echt niets voor mij en ik blijf bij dat standpunt, ook al sta ik intussen zo'n beetje alleen daarmee.... Ik zie er gewoon geen meerwaarde in.
  Benieuwd of jij overstag gaat ;-)
  Ik denk dat elk voor zichzelf moet uitmaken of het iets voor hen is.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het heeft voordelen. Maar bezint eer ge begint, het kost echt veel tijd, als ik onze meiden hier zo bezig zie. Even goed nadenken: waar doe ik het voor en wat heeft prioriteit. Je kunt jezelf natuurlijk een kwartiertje toezeggen, maar je weet hoe het gaat... Ik begin er niet aan...denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja ik kan er ook nog steeds niet aan wennen, heb sinds kort wel een account aangemaakt maar verder... ik weet het niet.

  Lieve groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hemmes heeft een account ...waar ik af en toe druk mee ben....het is wel leuk ...maar bloggen is leuker vind ik.....iedereen zet er van alles op....zo naar soms...maar het is ook wel leuk hoor...wij gaan met de winkel wel binnenkort op fb.....dat zal wel moeten beetje bijblijven....maar prive waag ik me er nog niet aan.....ben benieuwd wat jij gaat doen??....liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi!

  Af en toe lees ik je blog, mooie foto's! Sinds een half jaartje op Facebook en daarvoor net zo twijfelend als jij. Heb het voornamelijk gedaan omdat ik met mijn (pre)pubers in gesprek wil kunnen over social media en zolang je er zelf niets mee doet, kun je er ook niet echt wat van vinden. Ik post vooral met regelmaat een foto (mooie omgeving, iets wat me blij maakt, de kids redelijk onherkenbaar, de oudste wil helemaal niet is ook goed) met een korte tekst. Niet meer dan een, hooguit twee keer per dag. Levert leuke reacties op, en ik heb inmiddels weer leuk dagelijks contact met vriendinnen die te ver weg wonen om veel te spreken. Soms reageer ik veel, soms weinig, allemaal naar eigen keuze. Wel je privacy goed afschermen en het aantal 'vrienden' doseren (niet iedereen die ik ooit heb ontmoet, accepteer ik als vriend). Succes met je afweging!

  Groetjes,

  Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ik herken dit helemaal en ik moet eerlijk zeggen ik zit wel op facebook maar ik doe er helemaal niets mee...Ik vind bloggen veel leuker ....Maar je hebt wel een punt als je vrienden of familie niet naast de deur wonen...Ik zet wel mijn laatste blogbericht ook wel op facebook maaar dat is een druk op de knop en klaar is kees.....Krijg wel steeds vragen of ik vriend wil zijn en nou ja dat doe ik dan wel weer wel,HMM....Zo zie ja maar hoe halfslachtig ik er mee om ga....Ik wens je veel succes met je keuze Gerreke en ik wens je nog een hele fijne weekend met vele zonnestralen.....ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik zit op een ongebruikt facebook, en vind er eigenlijk niets aan. Bloggen is veel leuker vind ik.
  Net je vorige post ook gelezen en de post over het ziekenhuis raakte me omdat je de sfeer heel goed typeert.
  Kijk zo'n verhaal zou je niet op facebook zetten.
  Geniet van het weekend Gerreke en een lieve groet.

  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sinds kort ben ik ook om.. en ik moet zeggen: het is leuk!
  Niet te vergelijken met bloggen trouwens.
  FB is meer een direct communicatiemiddel..
  En zoveel tijd kost het me niet, misschien een kwartiertje per dag..
  Ik gebruik vooral m'n aaifoon ervoor, en die heb ik meestal bijdehand dus gaat het snel even tussendoor..
  Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden.
  Groeten, Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb mijn Facebook laten verwijderen en ook Mijn Hyves.Echt het meest nutteloze wat ik me kan bedenken .Tenminste dat is mijn ervaring.Toen ik begon kreeg ik direct heel veel vriendenverzoeken die ik accepteerde omdat het bekenden van mijn andere blog waren.Ik heb eens gevraagd of ze me konden zeggen wat er nu zo leuk was op Facebook,en gek genoeg kon niemand me vertellen dat het leuk was .Nee eigenlijk vond niemand er iets aan .Ik vind het volslagen nutteloos .Maar ik denk dat je het moet ervaren en misschien is het met de jouw bekende mensen wel erg leuk!!Fijn weekend
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Gerreke
  moet je zeker doen ik doe het ook ik vind het erg leuk.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zit er al een tijdje op. Eerst om te gamen (Farmville en Zooworld) met onbekende mensen all over the world en sinds ik een jaar geleden gestopt ben met mijn dierentuin en boerderijtje gewoon voor de gezelligheid. Ik heb toen mijn gamevrienden allemaal verwijderd. Was voorheen een fervent hyver, maar tegenwoordig zit iedereen op FB.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb sinds kort ook een facebook account en vind het helemaal leuk.
  Werkt prettig om foto`s te delen en te kijken.
  Bloggen is natuurlijk het aller leukst maar met FB kun je dat aanvullen
  Je bent er natuurlijk zelf bij om er niet teveel tijd aan te besteden.
  Die spelletjes zijn volgens mij de meeste tijd slurpers...daar begin ik natuurlijk niet aan.
  Veel plezier met Facebook,

  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. LEUK
  Het is een mooie manier om een lijntje te houden met familie en vrienden van verder weg maar ook soms door alle drukte van dichtbij.
  Tuurlijk live is het allerleukst en dat kan FB ook niet vervangen maar dat is de bedoeling ook niet. Je kunt het invullen zoals je dat zelf wilt. Ik ben er ook te vinden :-)
  Fijn weekend !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Succes met nadenken hoor. Ik vind FB heel leuk en handig, kan zoveel mensen tegelijkertijd bereiken, zeker internationaal. Fotoalbums delen is ideaal! Toen wij afgelopen winter in California waren kreeg ik zoveel lieve reacties van mensen die mijn Israel en Texel fotoalbum hadden bekeken, ze hadden daar echt van genoten! Ik vind het reuze leuk en makkelijk. Je moet je tijd op FB wel aan banden leggen :) maar dat is met alles denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zelf heb ik ook een FB-account, maar ik moet toegeven dat ik er eigenlijk weinig mee doe ;))

  Fijn weekend. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb een account, maar moet je eerlijk zeggen dat ik er niets aan vind. Het ligt dan ook helemaal stil...
  Succes met de beslissing :)

  Lieve groet,
  Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen