dinsdag 30 november 2010

Een beyblade … een wat?

Terwijl ik mij nog eens omdraai en mezelf van een hoop dekbed voorzie wens ik dat ik zo nog wel even kan blijven liggen. Maar dat is een illusie, zeker in een tijd van sinterklaas. Zoonlief wordt volledig in beslag genomen door de gedachte wat er op school in zijn schoen zou kunnen zitten. Hij is al vroeg wakker en komt nog voor zevenen onze kamer binnen met de vraag of het al tijd is om naar school te gaan. Uitzonderlijk, zeer uitzonderlijk, want hij komt nooit met die vraag.

Als we dan toch wakker zijn kunnen we ons net zo goed hardop afvragen wat er in de schoen op school zou kunnen zitten. ‘Ik hoop dat er een beyblade in mijn schoen zit.’, hoor ik zoonlief zeggen. Oeps, dat is een prijzige aangelegenheid, die dingen zijn tien euro, geen school die daaraan begint. ‘Eh, ik denk dat dat wel een beetje duur is.’ bereid ik hem vast voor.

Voor degenen onder ons die geen idee hebben wat een beyblade is, het is een tol. Tja je moet er van houden, maar de jongens vinden het helemaal het einde. Ik vind ze eerlijk gezegd een beetje vaag en hebben ze ‘nog niet’ in huis.

Terwijl ik zoonlief van de fysio naar huis rij spreekt hij de hoop uit dat hij wel heel graag een beyblade voor sinterklaas wil hebben. Ik antwoord dat die dingen weer zo’n tijdelijk rage zijn en vast en zeker gauw in een of andere kast stof liggen te vergaren. Nou mama, zegt hij: ‘Het is ook eigenlijk wel een beetje saai ding.’ ‘Hoezo?’ vraag ik. ‘Je kunt er alleen maar naar kijken.’ antwoordt hij droog. Ik kan een glimlach niet onderdrukken en geef hem helemaal gelijk!


PS. Ik vroeg me af of mijn zoon het uit een stukje jaloezie zei en vroeg hem of hij niet zo’n ding van zijn zakgeld wilde kopen. ‘Neehhh, zei hij, echt niet, zonde van mijn geld.’

8 opmerkingen:

 1. Dank voor de uitleg :) Ik zie het al, ik ben daar helemaal niet meer van op de hoogte.
  Sinterklaas heeft vast een ander, beter, mooier en aantrekkelijker kado voor hem in gedachten.
  Leuke foto met die gevulde schoentjes. De croc valt wel op !
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist ook echt niet wat dit was... weer wat geleerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, heerlijk als ze er echt over na gaan denken hoeft het niet meer zo nodig.
  Ik denk dat het ook weer een voorbeeld voor ons is, hebben we het echt nodig of alleen omdat een ander het ook heeft.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk ventje...ik wist ook niet wat het was hoor......weer wat geleerd.......spannende tijden voor de kinderen toch??...liefs van mij....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gerreke,

  Wat leuk dat je mijn blog onder huiselijke creativiteit hebt geplaatst en bedankt ook voor je lieve reactie(s)!

  Sinterklaas is altijd een spannende periode voor de kleintjes, hier vieren we het voor het eerst niet meer, maar eerlijk...het is wel even wennen!

  Nog een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gerreke,

  Bedankt voor je hele leuke reactie op mijn blog!! Leuk dat je me hebt toegevoegd! Mooie foto trouwens als binnenkomst op je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik had geen idee wat een beyblade was...
  Maar ik geloof niet dat ik dat aan Sinterklaas ga vragen... ;)

  Fijne Sinterklaas alvast... :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. weet je het dan zelf al niet meer dat je vroeger met tollen tegen elkaar aan het spelen was of ben je nog niet zo oud beter dat je kind zoiets speelt dan moord spellen of oorlochjuh zou ik zeggen maja ik vind het heelijk dat er weer eens onsdchuldige spelen komen en met tollen tegen elkaar strijden laat kinderen weer es op een (normale) manier spelen :):):)

  BeantwoordenVerwijderen