dinsdag 2 november 2010

Wel verdraaid … geen stroom!

Gisteren.

Terwijl ik probeer wakker te worden ben ik op zoek naar m’n tas. Waar heb ik dat ding ook alweer neergezet? Oh ja, boven. Ik was wel zo bijdehand om m’n laarzen mee te nemen, maar laat vervolgens m’n tas boven staan. Ik strompel de trap weer op.

Even kijken, brood gesmeerd, thee gezet voor onderweg, jas aan, sjaal om, alleen mijn laarzen nog aantrekken. Het is redelijk licht buiten, maar bij lange na niet licht genoeg om te zien wat ik doe, dus het ganglicht aan. Lamp moet zeker ook nog wakker worden, want hij sputtert aardig tegen. Ik kijk met enige twijfel naar boven, want ik verwacht dat het ding het elk moment kan begeven. Enkele momenten later hoor ik boven een wekker afgaan. En terwijl de wekker schreeuwt om uit gezet te worden lijkt het beneden wel een disco met de knipperlamp.

Maar ineens is alles uit. De wekker, de lamp en ook de verwarming. Geen goed teken. Ik kijk naar de magnetron, geen tijdsaanduiding. Shit geen stroom. Manlief komt met een zaklamp naar beneden en checkt de schakelaars. Niets aan de hand. Ik tuur inmiddels bij de buren naar binnen op zoek naar licht. Ja hun magnetronlampje brand wel.


Ik ga naar mijn opdrachtgever, want er moet gewerkt worden. Intussen maak ik mij lichtelijk zorgen over de vriezer die ook geen stroom meer heeft. Manlief heeft op mijn verzoek de halve linnenkast bij de vriezer opgestapeld, dat als het water eruit komt alles direct wordt geabsorbeerd door de enorme hoeveelheid linnengoed.

Rond het middaguur kom ik binnen in een heel koud huis. Ahhh jammer … nog geen stroom. Effe lekker een bouillonnetje maken om warm te worden. Eh, oh nee geen stroom. Dan maar een wasje draaien. Eh, oh nee dat kan ook niet. Nou dan nog maar even aan het werk voor mijn opdrachtgever. Als ik de computer heb opgestart (heeft gelukkig geen stroom nodig) kom ik tot de ontdekking dat ik geen netwerkverbinding heb. Ach stom natuurlijk, die doet het ook niet. Tja wat doet het eigenlijk nog wel?

Bij elke stroomuitval kom ik tot de ontdekking dat ik vreselijk afhankelijk ben van die stroomtoevoer! Maar, eenmaal weer met stroom ben ik het net zo snel vergeten als dat het me overkomen is!

7 opmerkingen:

 1. Pas als we het niet hebben beseffen we echt wat we er allemaal mee doen .Nog problemen gehad met de vriezer?
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, nee gelukkig niet. Hij heeft het werkelijk tot half drie volgehouden. Niets is ontdooit.

  Ik heb er over gedacht het erbij te zetten, maar vond het niet meer passen in m'n stukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier valt ook regelmatig het stroom uit en dan weet je weer waarom je stroom "nodig" hebt
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig heb je nu wel weer een warm huis...
  En je modem doet het weer! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik weet daar alles van...wij hadden twee weken geleden geen stroom op maandag middag ! de was draaide....dacht ook gelijk de diepvriezer !! en dacht ik kan toch niks doen dus ga maar met de meiden naar het park.....in de auto honden achterin........sta ik voor de poort .......grrrrrrr.....gaat ie niet open.....geen stroom !!.......pfffffff........auto uit....hulp gevraagd ......en toen weg.......toen weer thuis kwam deed alles het weer....wat was ik blij.....je beseft niet hoe afhankelijk we zijn geworden van stroom........maar jij nu ook wel !! fijne avond meis....liefs Ria....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niets is erger dan een koud en donker huis, maar gelukkig waren daar de kaarsjes, ook gezellig toch!!

  groetjes Jose

  BeantwoordenVerwijderen