dinsdag 23 november 2010

Haalt hij het of haalt hij het niet?

‘Dag lieverd, veel plezier.’ Zo gespannen als een veer loop ik de kleedkamer uit en laat mijn kleine grote mannetje achter bij zijn vriendjes. Tja wat moet ik anders? Ik kan toch moeilijk bij hem blijven? Zodra ik de deur naar het zwembad opendoe weet ik met zekerheid dat ik me veel te warm heb aangekleed. Ik aarzel, zal ik wat uit doen? Nee toch maar niet. Ik loop langs de rij mensen die hun plaatsje aan het zwembad al hebben ingenomen.

De muziek wordt gestart en de kinderen komen binnen. Ik slik een brok in mijn keel weg als ik mijn mannetje met een gespannen bekkie aan zie komen lopen. Wat een kerel. Zal hij het hem werkelijk gaan flikken vandaag?

De oefening gaat van start. Alle kinderen maken een koprol en belanden in het water. Inmiddels klotsen mijn oksels, parelen er zweetdruppel op mijn bovenlip en heb ik een bovengemiddelde hartslag. Als het maar goed gaat …

Zoonlief komt langs zwemmen. Over de mat, onder de mat door en dat met al die kleren aan, schoenen aan de voeten en ook nog een regenjas. Het kan niet op. Na het rondje mogen de kleren uit en dan komt het. Het negenmeter gat! Gaat hij het halen of niet?

Het duurt naar mijn idee vreselijk lang voordat zoonlief aan de beurt is. Ik ben niet echt aanspreekbaar, zo gefocust op mijn kind die mag gaan duiken. De duik gaat doet, dat is mooi. Hij gaat de diepte in en maakt in z’n vaart gelijk flinke slagen. Ook goed. Hij nadert het gat … ja, ja, ja hij haalt het en zwemt nog meters na het gat door. Als hij boven komt juichen we om het hardst! Weg spanning.

Ook zoonlief laat alle spanning varen en geniet van de opdrachten die hij daarna nog moet doen. Terwijl hij op zijn rug zwemt zing hij: ‘Ga niet meer weg, weg. Ga niet meer weg, weg. Ga niet meer weg, want ik kan niet zonder jou ...’, tot groot vermaak van de zwemjuffen. Als het ballonnenfestijn is afgerond mogen alle kinderen het water uit.

Daar staat hij dan … mijn kind … met z’n C-diploma in z’n hand. Is dat mooi of is dat mooi. Het is geweldig! Op naar de appeltaart met slagroom, want dat is zijn favoriet!

12 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd!!!!!!!!
  groetjes
  Anita
  http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey trotse mama ,wat een leuk verhaal .Kei goed die zoon van jou!!Gefeliciteerd hoor en geniet er maar lekker van samen
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Congratulations!

  Good evening!

  Francesco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om even terug te komen op je vorige post; jij mag gewoon héél trots zijn !
  Wat een kanjer. Van harte gefeliciteerd.
  De appeltaart met slagroom zal hem vast heerlijk hebben gesmaakt.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig goed nieuws !! gefeliciteerd........goed gedaan jouw ventje........je vergeet door alles wel mijn blog te lezen....leuk voor jouw !!! kom ........liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een C diploma! Wow, zover heb ik het nooit gebracht, toffe prestatie hoor!!
  Hey, leuk dat ik bij je variatie blogs sta, ik ga jou ook even toevoegen... zo verliezen we elkaar niet uit het oog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk, diploma C!
  Dat hoor je niet vaak meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, wat een kanppe boy! Wees maar trots op hem..(in gezonde mate mag dat best!) :-)
  Gefeliciteerd.

  Groetjes, Aline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap hoor en terecht trots vind ik .
  Heb het gelukkig bij alle zes van de kleinkinderen gezien maar geen c hoor .
  Nog bedankt voor je compliment over mijn vensterbank puzzel , je hoeft daar niet zoveel voor te doen hoor , hier heb je de tip waar je naar toe moet om er ook een te maken :
  http://bighugelabs.com/jigsaw.php
  Een heerlijke site .
  lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, dit kunnen alleen moeders schrijven. Kinderen worden uit je lijf geboren, maar blijven er voor altijd helemaal in wonen.

  Geniet en prijs hem de hemel in!
  Lieve groet,
  Isabella

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb je hem vandaag gehad??? dat kan toch niet ze staken toch ?? de postbodes???.....liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen