vrijdag 10 december 2010

Elke ochtend weer die strijd!

Elke ochtend lever ik weer een gevecht met mezelf. Hoe moet ik mijn bed uitkomen. Alles schreeuwt in mij dat het nog lang geen ochtend is. En als ik met moeite een van mijn oogleden heb opengetrokken, zie ik niets meer of minder dan de lichte streep boven het gordijn dat aangeeft dat de lantarenpaal naast ons huis nog volop licht geeft in het donker. Mijn biologische klok geeft toch echt aan dat ik gewoon nog een uurtje moet doorslapen. Maar niets is minder waar. De klok is keihard en liegt niet. Kwart voor acht. Waar haal ik in vredesnaam de energie vandaan mijn benen over de rand van het bed te zwaaien? Oké nog twee minuutjes … dan ga ik er echt uit. Twee minuten later. Oké als het tien voor is ga ik echt. Uiteindelijk is het vijf voor acht en moet ik mij haasten.

Het is gewoon niet eerlijk. Ik kan er niet tegen om in het donker op te staan. Kan ik die eerste uren van de dag niet overslaan? Gewoon om 10.00 uur fit wakker worden en aan de dag beginnen? Wat is daar nou mis mee?

Ik tel de dagen af naar 22 december. Dé dag waarop het begin van het lengen van de dagen weer gaat beginnen. Zo halverwege januari kom ik tot de ontdekking dat het ineens weer wat langer licht blijft. Goed toegegeven, ik moet nog wel even wachten voordat zich dat in de ochtend ook laat zien. In de tussentijd worstel ik me gewoon elke ochtend door die eerste minuten van opstaan heen. Het is tot nog toe elke dag gelukt!

10 opmerkingen:

 1. Zo zie je maar weer de aanhouder wint ;)
  Ha houd er ook niet van hoor, totaal niet......
  Wat dacht je van een heerlijke winterslaap en pas in het voorjaar weer wakker worden.....?
  Lijkt me zo super!
  Fijn weekend
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even doorbijten dus...een week en dan is het vakantie! Het voordeel van de werkeloosheid van manlief is dat ik niet iedere ochtend vroeg hoef. Tja, ieder nadeel heb z'n voordeel zullen we maar zeggen.Sterkte nog even de komende ochtenden...gaap.
  lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Arme jij, ik herken het wel, maar dan heb ik het zomers erger dan 's winters. Geef mij maar de winter, met de normale tijden en zonder een uurtje korter in maart.. Zo zie je maar, iedereen ervaart het anders. Maar als ik eerlijk ben teken ik ervoor altijd uit te mogen slapen, gewoon tot wanneer ik wil. Wekker uit en slapen maar...mmm.
  Groetjes, Aline enne welkom bij mijn blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar...dat denk ik ook elke morgen...en ook: was ik gisteravond toch maar wat eerder naar bed gegaan...maar ja, dan is het weer avond en nog zoveel te doen. Inderdaad ik ben een avondmens en dan zijn die ochtenden inderdaad lastig. Kwamen ze bij zwemles ook nog op het idee om in de vakantie (!) 2 keer om 7.15 uur te beginnen!!! Ja hoor, in de vakantie er om 6 uur uit, met 2 kinderen...nee, we slaan wel een keertje over!
  Groetjes Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Drama, elke ochtend weer. Om de week rinkelt om 5 uur de eerste wekker maar die is niet voor mij :-), daarna begint er een puber net na zessen te rommelen en nummer 2 nog geen kwartiertje later. Om 7 uur moet ik echt beneden zijn want ze vertrekken al rond kwart over 7 en daarom liep ik vanochtend op dat tijdstip nog met mijn oogluiken half dicht een rondje met Guusje ... belachelijk tijdstip vooral in de winter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What an effort get out of bed! I vacation!:-))

  Ciao!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo herkenbaar !
  Dat is misschien een kleine troost dat je niet de enige bent. Maar het blijft worstelen, iedere dag weer. Zo in de wintermaanden ben ik echt geen mens voor 9 uur en een kop koffie. Voor negenen gaat alles dan op de automatische piloot.
  Geniet maar van het weekend.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi There...me too...I could have written the same thing...Nice to meet you..!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha ha ja ik herken het ook van jaren geleden (ben een stukje ouder)maar heb moed dan gaat het wel iets veranderen en nu nog maar lekker een poosje blijven nagenieten in bed
  fijn weekend groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Om kwart voor acht is hier iedereen bijna de deur al uit...ik mag een kwartiertje later vertrekken :-) Dus écht vroeg ben je niet, maar ik snap het probleem! Gelukkig heb ik er over het algemeen niet zo'n last van, ik hoop voor jou dat de dagen snel langer worden zodat je weer fris en fruitig je bed uit kunt stappen!

  Een fijne week en eh..sterkte 's morgens vroeg :-)

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen