woensdag 29 december 2010

Geduld is een schone zaak!

Het is wat stil geworden in de auto. Het vrolijke gebabbel van de kids is verstomd en ook manlief en ik hebben even geen gespreksstof meer. We zijn lamgeslagen door de berichten op de radio. In de auto horen we het gedempte gebrom van alle stilstaande auto’s om ons heen. Onze auto wordt verlicht door de felle koplampen van degene die achter ons staat.

Na een tijdje doet de ene na de andere auto z’n motor uit. Wij wachten zo lang mogelijk in de hoop weer een paar meter door te kunnen rijden. Vergeefs natuurlijk. De radioberichten bevestigen van wat we al wisten. Stau … en niet zo’n klein beetje ook.

De radio-omroeper meldt dat er 264 ongelukken zijn gebeurd. Wij zijn achteraan gesloten in de enorme Stau. De komende uren zitten we vast. We doen nog een wanhopige poging van de snelweg af te komen, maar belanden van de ene in de andere ijsbaan. Uiteindelijk rijden we een rondje en zien na uren van wachten voor de tweede keer ‘ZOO’ boven de snelweg staan. We zijn niet blij …

Nog minder blij zijn de mensen die al negen uur in de Stau staan. Wij mogen niet klagen met onze vijf uur! Van een vrachtwagenchauffeur horen we dat hij dit nog nooit heeft meegemaakt. Hij rijdt dagelijks vanuit Nederland naar Köln. Een schrale troost.

Het wordt nog gezellig zo. We staan buiten op de ijsbaan van een snelweg met mede gedupeerden te praten. Het is niet te geloven zo glad als de snelweg is. Na een tijdje krijgen we het koud en stappen we onze auto maar weer in. De kinderen worden, gelukkig, vermaakt met filmpjes.

Eindelijk, eindelijk om half twaalf rijden we 40 op de snelweg. Hoe blij kun je zijn met 40 op de snelweg! We passeren heel veel gestrande auto’s en vrachtwagens. Om twaalf uur nemen we dankbaar een slokje van onze eerste cappuccino!

Na acht uur Stau en een rit van 13,5 uur besluiten we een slaapplaats te zoeken. Het is niet verantwoord door te rijden naar onze vakantiebestemming.

Wat genieten we van onze overheerlijke hotelbedden! En wat zijn we dankbaar dat we heelhuids terug kunnen kijken op deze dag!

13 opmerkingen:

 1. Pfffffff.......lijkt me zo eng he??? ...van die gladde wegen........inderdaad je mag zeker blij zijn dat alles goed is afgelopen......liefs van mij....xxxx.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sjonge jonge, Gerreke ik zit je laatste logjes te lezen en van schrik houd ik mijn adem in.
  Wat een barre tocht. Griezelig gewoon.
  Ik hang aan je (lippen,pen) toetsen ;)) om het vervolg te lezen.

  Liefs
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jeetje, wat erg dat je zo lang in de file moest staan... Gelukkig heelhuids aangekomen op de plek van bestemming...Dat is altijd iets om dankbaar voor te zijn he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje, dit is iets waar ik ook altijd bang voor ben, wanneer we naar het buitenland gaan.
  Tot nu toe is het ons zowel zomers als wel 's winters altijd nog redelijk goed af gegaan.
  1x was er een zeer ernstig ongeluk gebeurt waar we 3 uurtjes moesten wachten voordat we door konden rijden, maar toen konden wij net een parkeer terein oprijden waar we rustig uit de auto konden om naar een toilet te gaan en even de benen te strekken.

  Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een tocht wel heel anders als toen wij deze zomer terug naar huis reden toen was het 40 graden geen stau maar door de hitte hadden we geen zin in weer een warme overnachting en zijn gekoeld door de airco door gereden. Gelukkig dat alles goed is gegaan, groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is goed hoor!

  Ik hou van dit soort blogs, verhalen en belevenissen.
  Jou belevenissen zijn echt ontzettend leuk om te lezen.
  (Nou ja voor jullie was deze belevenis wat minder leuk haha)

  Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tjonge....wat een verhaal.
  Wens je vanaf hier een fijne jaarwisseling.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha onzeker? hoeft echt niet hoor. nergens voor nodig.
  Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje zeg,,,, we hebben dat ook een keertje meegemaakt. We kwamen terug uit Italie.
  We waren met de bus en de bus chauffeur had ons gewaarschuwt dat het een lange rit kon worden ,. We moesten eten voor onderweg meenemen. Want hij stopte niet onderweg. Al met al hebben wij er nog niet zo lang over gedaan Maar al die auto's het was heel erg. Gelukkig zijn jullie er ook zonder kleerscheuren vanaf gekomen sterkte maar en een fijne vakantie nog. Want daar deden jullie het toch voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet niet waar jullie naar toe zijn gegaan, wij kwamen terug uit Karinthie en zaten inderdaad zo'n 30 km file.

  Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vond de tv-beelden al niks, maar er zelf instaan ... pff wat een drama voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, dat je dit nu, nu je weer thuis bent én van de vakantie genoten hebt kan schrijven is toch echt wel een reden om dankbaar te zijn.
  Maar het moment daar...we hebben het meerdere keren zo meegemaakt en ik word daar héél stressig van.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eng man! Maar je hebt het dapper doorstaan.

  BeantwoordenVerwijderen