vrijdag 11 februari 2011

Hardlopen, wat is daar nou aan.

Voordat ik het wist had ik al ik ja gezegd. Zomaar ineens. Het is goed voor lijf en leden, goed voor je conditie, etc. Je kent dat wel, al dat soort afschuwelijk gezonde uitspraken, waar geen fatsoenlijk tegenargument tegenop kan. Ik schreef me in en kon niet meer terug!

Hardlopen, wat is daar nou aan! Eerlijk ik weet het nog steeds niet en ik doe het nu al braaf vier weken. Toegegeven, mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan. Maar gezond voor lijf en leden? Hmm, zodra ik thuis kom is mijn behoefte aan chocolademelk met slagroom en een heerlijk, liefst meer dan één, gevulde koek, stroopwafel of al wat dies meer zij, onbedwingbaar. Kortom, ik val er geen gram van af. Maar dat is natuurlijk mijn eigen schuld.

Goed, je hebt dus allerlei soorten hardlopers. Je hebt hindes of hinden (het mag allebei van WikiWoordenboek), ik druk het maar even in dieren uit, dat is makkelijker. Die vliegen mij voorbij, dat kan stampend zijn of bijna geluidloos, maar het gaat om de snelheid, niet om de manier waarop. Na de hindes komen de … eh nou ja minder snelle hindes, ze zijn beslist niet kreupel te noemen, want ze gaan mij nog snel voorbij. Zo heb je nog veel meer soorten hardlopers, maar als ik alle dieren moet noemen die mij scheiden van de hindes, ben ik voorlopig niet klaar.

Tja in welke categorie val ik dan eigenlijk? Wat loopt er nog meer in het bos, dat mijn snelheid zou kunnen aangeven. Nou het mag eigenlijk geen naam hebben. Sterker nog van de week zei een van de groepsleden die (heel even) achter ons liepen, dat ze dacht bijna om te vallen. Nou ja dat zegt het al.

Maar zonder gekheid, nadat ik mij naar het hardlopen heb toe gesleept, kom ik er elke keer weer bijzonder verkwikt van terug. En trots, dat ik het hem toch maar weer heb geflikt!

Op naar de 5 km, waar ik nu nog even niet aan moet denken …

18 opmerkingen:

 1. Ooit heb ik mij er ook aan gewaagd maar terwijl ik aan het lopen was, vroeg ik mijzelf af wat ik toch in hemelsnaam aan het doen was hi hi. Toen ik een kleine blessure kreeg, was het snel over en daarna ben ik er maar niet meer aan begonnen. Als je het lang genoeg doet, schijnt het om te slaan naar een verslaving....! Dus volhouden hè...je bent op de goede weg :)!!

  Een fijn weekend gewenst! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is nu iets wat ik me vaak afgevraagd heb ,maar ja ieder zijn ding ,de een vind dit leuk de ander dat.Wel zie ik vaak van de gekwelde blikken bij hardlopers ,denk dan wel eens waarom ga je niet lekker fietsen ,is ook gezpnd .Ach je valt niet af maar zal dan ook niet aankomen na je lekkere trek!!Fijn weekend
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hardlopen echt niets voor mij dus. maar er komt nog wat achter vorig jaar op de WII hard gelopen steeds langer in eigen tempo ging steeds beter en ik vond het nog leuk ook hoefde niet naar buiten door de wind Niemand zag het behalve manlief maa die liep soms mee geen komentaar verbeterde conditie Goed nu doe ik het niet meer maar ik vond het dus best leuk om een poosje te doen op deze manier
  Snap nu je chocolademelk behoefte bij mijn vuurtje Kom maar langs hoor gezellig Ik heb thuis een tafelbrander geeft ook echte flammen
  groetjes jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed bezig Gerreke!! je bent echt op de goede weg!! helaas lukt het mij niet om sowieso de eerste stap al te zetten.. zucht..

  fijn weekend!
  lieve groetjes, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ongeveer 12 jaar geleden begonnen met hardlopen omdat ik afspraak had gemaakt met mijn zwager om samen de halve (ja je leest het goed) marathon te gaan lopen. Dat was toen nog een half jaar weg dus dat moest gaan lukken dacht ik. Oké het is gelukt, en we hebben een lol gehad onderweg, het was een feest in de stad. Nu twaalf jaar later en verschillenden halve marathons verder ben ik weer blj dat ik nu zo'n 20 minuten achter elkaar kan lopen. Echt ik heb er een tijd zo schoon genoeg van gehad, maar toch kriebelde het weer en samen met de hond loop ik weer een beetje. Gewoon omdat het lekker is om buiten te zijn en een beetje aan je gezondheid te werken.
  Maar hoe vaak ik niet gedacht heb en nog wel eens denk "wat ben ik aan het doen" die keren zijn niet te tellen.
  Dus heel herkenbaar je verhaal, maar blijf volhouden want ooit wordt het gewoon "lekker om te doen".
  groetjes en een heel fijn weekend,
  Marja.
  ps. ik kom hier doordat ik je reactie las op de blog van Ingrid. En het woordje hardlopen las.
  Maar ik blijf je volgen al was het alleen maar om je aan het lopen te houden......lol

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed meid, je bent al een heel eind op weg, om er uberhaupt mee te beginnen.
  Ik heb het vorig jaar ook een paar keer gedaan, maar ik krijg er knallende hoofdpijn van. Dus dat doen we maar niet weer. Ik houd het bij zwemmen.
  Lieve groet Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Daar ben ik nog even......de woordverificatie die ik moest invullen was RATENT, de a en t weg en je hebt rent...kan geen toeval zijn toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeker op naar de vijf km, gaat echt lukken al kun je je dat nu mischien niet voorstellen. Ik loop ook hard, heerlijk en dat kon ik me een paar jaar geleden ook niet voorstellen. Succes!
  Fijn weekend, groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Net terug van mijn wekelijkse fitness uitje. Daar moest ik me al zo toe zetten. Maar net wat je zegt naderhand voel je je zo fit. Goed, die loopband of fietsen vind ik maar niets. Fietsen doe ik liever in de natuur en lopen...nu komt het, op zo'n band kom je geen meter vooruit en ook daar vind ik niets aan. Dus als het weer goed is loop/ren ik naar de sportschool. Eerst meer lopen dan rennen, maar opeens merkte ik dat ik toch al aardig aan het rennen ben.
  En zo gaat het ook vast met jou. Voor je het weet ren je die 5 km.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed van je !!! echt !!! ,,,,,zo sportief !! ...fijn weekend.....liefs van mij...❤ ❤ ❤ ❤ ❤.....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vindt het super knap van je, ooit een keer een poging gedaan maar nee echt laat mij maar gewoon lopen. 3x per week en het liefst samen met de camera. Ja en dan thuis komen en genieten van al dat lekker op je foto, nee dat doe ik dus echt nooit weer.

  Groetjes en een fijn weekend, Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Gerreke,
  Je hebt een lekker en smakelijke foto gemaakt..
  Een heel mooi verhaal erbij geschreven..
  Wens je veel succes met het behalen van de 5 kilometer..
  Groetjes Mariët

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben je sportief Gerreke en probeer het maar lekker vol te houden het is goed voor lijf en leden ha ha ik doe al jaren pittige oefeningen smorgen's 100 keer op trekken en noem maar op
  een half uurtje en inderdaad je bet veel fitter ik doe het al zo lang dus het hoort gewoon bij het ochtend ritueel
  dus volhouden hoor
  Fijn weekend hé
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Gerreke.....

  Dit traject heb ik dus ook afgelegd.
  ik zat al op de 10 km en voelde me elke keer als ik thuis kwam, heel fit en trots....
  je gaat niet hard ....ik ook niet snelheid had ik niet....maar goed je beweegt en daar mag je trots op zijn...gewoon doorzetten, straks komt er een stofje vrij in je hersenen en dan ben je er straks aan verslaafd. Dat had ik nog niet en nu mag ik niet meer, heb steeds een slijmbeurs ontsteking in mijn heup...dus alle trainingen ten spijt, alles over en voorbij....

  Beter voor mij is wandelen of fietsen....tja zit je daar dan op te wachten!!!

  Dus doorzetten zou ik zeggen!!

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Gerreke,
  Ik ben zelf zo fit als een tuinhekje en kan dus best wat sport in mij leven gebruiken maar......... het komt er niet van :-)
  Ik heb echt heel veel bewondering voor je en niet alleen voor het hardlopen.
  Je schrijfstijl is namelijk ook zo leuk, het leest zo lekker weg.
  Klasse, ga vooral door met hardlopen, maar beloof ook dat je blijf schrijven.
  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. dat zal ik dus niet doen, pfff ben al zo druk de hele week en dan nog lopen.
  voor jou veel succes hoor, en dat lekkers wat je er heb staan, hmmm dan is de verleiding wel groot he.

  Doe je best
  Gr stina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo!
  Net als Marja kwam ik hier doordat ik het woord 'hardlopen' zag. Fantastisch dat je het doet, toch? Ik doe het ook. Intussen ben ik (na een periode niet) weer aardig op dreef. Houd vooral vol, want het gaat beter voelen, als je het langere tijd doet, echt. En dan heeft het zoveel voordelen. Ja, oa lekker kunnen eten! En veel, als je wilt! Die spreuk van Nike: 'Just do it', daar geloof ik wel in ;-)

  Hoe dan ook, ik blijf je volgen,
  Josien

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha wees trots op jezelf... die eerste stap zal bij mij niet snel komen vrees ik... ik neem zonder hard te lopen die gevulde koek dan wel hihi
  Groetjes Jacqie

  BeantwoordenVerwijderen