maandag 7 februari 2011

Talenten

Echt, ik doe mijn uiterste best niet jaloers te zijn op andermans talenten. En dat is best lastig met al die blogs, waar iedereen zijn of haar gave tentoon spreidt. Wat een talenten worden er via het wereldwijde web getoond.

Ook dat blijft me verbazen trouwens. Zo'n simpel kabeltje waar al die informatie doorheen wordt gepompt. En wij maar chagrijnen als het niet snel genoeg op ons beeldscherm verschijnt. Twintig jaar geleden hadden we het nergens over en verwonderden wij ons alleen maar over die gigantische sta-in-de-weg-computers. Maar goed, dat terzijde.

Ik kijk graag mee in andermans keuken. Ik bedoel hier natuurlijk geen echte keuken, hoewel ik dat ook erg leuk vind en dat ook zeker zal doen als ik daar de kans voor krijg, maar ik bedoel andermans hobbykeuken.

Ik volg inmiddels iemand die prachtig kan naaien. Ik kan het niet en bewonder haar talenten. Decoreren? Nee, dat kan ik ook niet, maar ik volg aardig wat mensen die dat echt in de vingers hebben. Ik kijk af en oefen thuis. Schrijvers ben ik dol op, die volg ik ook, daar kan ik een hoop van opsteken en geniet van hun blogs. Schilderen zou ik graag doen, maar is niet mijn gave en dus geniet ik van de prachtige aquarellen die degene die ik volg op zijn weblog plaats.

En dan de fotografen. Ach wat zijn er een boel van die dit talent in de vingers hebben en wat ben ik daar jaloers op. Ik ben er niet zo goed in en wil er zo graag goed in zijn. Oefenen dus of gewoon accepteren dat niet alles in mijn vingers zit.

Ik kom op dit stuk door een foto van Greet Kok. Ik vind hem zo mooi dat ik graag haar talent met jullie wil delen.

Benieuwd naar het talenten van anderen? Neem gerust een kijkje in andermans blogkeuken. Het maakt niet uit of je het talent in de vingers hebt. Genieten van de gave van een ander is ook heel leuk. Succes!

30 opmerkingen:

 1. Dit is inderdaad een prachtige foto en ik heb op haar blog nog veel meer moois gezien! We hebben allemaal zo onze kwaliteiten, bij de een uit zich dat bijv. in creativiteit, bij de ander weer door de warmte die hij of zij uitstraalt! Zo draagt iedereen een steentje bij...

  Een lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja prachtig is dat toch dat wij allemaal onze eigen talenten hebben.
  Oh ik zou ook zou graag.... of.....
  Maar wanneer het er niet in zit.
  Nee dan blijft het bij mij ook bij genieten van andermans talenten en kunstwerken.
  En om daar nu jaloers op te zijn? nee hoor absoluut niet.


  Fijne avond, Jantsje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Gerreke,

  Ik ben net als jij, kijk graag in andermans hobbykeuken en als er dan ook nog een uitleg bij staat dan is het helemaal smullen geblazen.
  Vaak zijn het de meest simpele dingen (in fotografie) die mij verbazen.
  Denk dan bij mezelf dat lukt me nevers nooit, maar waag wel een poging en probeer het dan na te apen (vind dat dat mag als dierenvriend :-).
  Na soms honderden foto's (hoera voor de digitale prullenbak) verbaas ik dan soms mezelf.
  Ben dan trots als een pauw en geniet ervan.
  Tot het volgende blog waar ik iets zie......
  Ja dat bloggen en kijken in andermans keuken maakt ons zeker beter, en creatiever.
  En ach lukt het niet dan hebben we toch genoten.
  Ook de digitale vriendschap en kennisenkring is er een om van te genieten.
  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik kijk ook erg veel rond op blogs en wat zie ik mensen vaak mooie dingen maken en zo mooi decoreren ,noem maar op.Ik geniet er altijd van en zie best wel eens dingen waarvan ik denk goh dat zou ik ook wel willen kunnen .Maar ja eens mens kan niet alles hebben zeg ik maar zo .Ik ga ook eens op dat foto blog kijken
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto en dat is iets wat ik ooit nog eens hoop te leren; goed fotograferen.

  Het leuke van al die blogjes bezoeken is dat je bij iedereen wel wat oppikt, bij de één die een geweldig ingericht huis heeft, de ander die weer groene vingers heeft en bij sommigen gewoon hoe ze iets op een beeldscherm prachtig kunnen verwoorden. Jaloers word ik niet snel, zou soms wel willen dat ik wat talent van hun zou mogen lenen en zolang ze het niet uitlenen, geniet ik heerlijk van hun blogjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You have a great talent:writing!you can make interesting things you write,this is pure talent!
  Ah....beautiful photo!!:-)

  Ciao!!Good evening!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja ieder zijn ding zeg ik altijd maar......toch ?? fijne week liefs van mij....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Gerreke! Ik verwonder me ook elke dag over al de talenten die ik ontdek via blogs. Vandaag nog kwam ik op een blog van iemand die de prachtigste schetsen maakt en dacht ik: 'Wat moet het toch bevrijdend zijn je potlood te kunnen nemen en zoiets prachtigs te voorschijn te toveren'.
  Ik vind het daarom zo belangrijk dat de kinderen zoveel mogelijk alle talenten die ze hebben kunnen ontwikkelen, dat ik ze daartoe de mogelijkheden geef, beetje mijn taak vind ik. Een immens verschil met vroeger, toen was enkel goed studeren en je best doen op school belangrijk, ik denk daar totaal anders over, het blijft natuurlijk wel belangrijk maar het is ook zo belangrijk dat je daarnaast iets hebt waar je je ding in kwijt kan, en als je daar dan ook nog eens je beroep zou van kunnen maken, ja...
  Ik vind trouwens dat je wel mooie foto's maakt en schrijven is ook al een talent van jou, vind ik. Zo heeft ieder zijn talent en wat is het toch fijn dat via dit bloggen alles gedeeld wordt met elkaar en we van elkaars talenten kunnen genieten en ons elke dag weer opnieuw kunnen verwonderen over al dat moois.
  Groetjes en slaapwel voor nu ;-)
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er is zeker heel veel talent. Maar iedereen heeft zo het zijne. En dat is goed, want zo vullen we elkaar allemaal aan.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je schrijft trouwens wel erg leuk, hoor. Een mooi talent, dacht ik zo. En wat betreft de talenten van onze medebloggers: ze zijn een schat aan inspiratie! Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I love these colors and droplets of water, very clear.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wauw Gerreke, wat een mooie foto van die zwaan. Ik heb wel wat met die dieren. Wij waren ooit met de boot op het Gooimeer, daar zijn er heel veel, en ik heb toen ook heeeeel veel foto's gemaakt! Wat die talenten betreft, het is inderdaad heel leuk om te lezen wat anderen kunnen en doen. Leve blogland dan maar, waar we zo heerlijk in andermans huis en gedachten kunnen binnenkijken!
  Fijne dag, groeten, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik schrijf vaak de ideeën op die ik tegen kom om ze op mijn eigen manier te proberen uit te werken. Maar kan je vertellen dat ik dan 48uur in één dag heel fijn zou zijn. Ik heb eigenlijk veel te veel hobby's dat ik soms niet weet wanneer ik iets moet doen. En dat met twee eigen zaken kom ik tijd te kort. Geniet van ieders blogje en wanneer je iets ziet wat je aanspreekt, probeer het gewoon, door veel te doen ga je dingen oppakken en het leuk vinden dat het lukt....
  En vraag om hulp wanneer je er niet uit komt, het leuke draadje wat is ontstaan waar alle info door heen komt moet je gewoon gebruiken, gewoon vragen en anders even op bezoek gaan bij een blog vriend(in)..is ook nog gezellig.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 14. En ik geniet ook van jou talent, namelijk schrijven. Het spreekt me altijd erg aan, mss. omdat het een beetje in mijn schrijversstijl past...en vaak zo herkenbaar.
  Heerlijk dat iedereen weer andere gaven heeft. Ik kom er de laatste jaren pas echt achter dat er veel meer in me zit dan ik ooit had gedacht.
  En alleen omdat iemand tegen me zei dat ik een hobby moest gaan zoeken...dat had ze beter niet kunnen zeggen, hihi.
  Lieve groet Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. één van jouw talenten is schrijven!!
  zo mooi om te zien dat we allemaal verschillende talenten hebben meegekregen, want oh wat zou het saai worden als we allemaal goed waren in hetzelfde!
  en die foto vind ik supermooi:)

  lieve groet, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 16. och ja een ieder heeft zo zijn talenten, toch!!!

  maar die foto is errug mooi.

  fijne blog week
  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Gerreke,
  Tja mooi is dat alles via dat kleine kabeltje en telkens versteld staan hoe een ander dat toch doet, ook jij heb dat talent. Het op schrijven en verwoorden maar ook het zoeken van die passende opname, je zult merken dat des te meer je in andermans keuken mee kijkt je daar heel veel van kan leren.
  Altijd mag je vragen dit is zo leerzaam, we
  kunnen elkaar alleen maar sterker maken.
  Ook van jou talent geniet ik volop en steek
  er elke keer weer wat van op,
  dank je wel hiervoor!

  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Gerreke,
  leuk gedaan en ik voel mij helemaal vereerd!
  Ik mag wel een tellertje bij mijn blog zetten, kan ik zien hoeveel mensen er komen kijken.
  Over de talenten, het is maar goed dat mensen verschillende talenten hebben hebben, het zou saai zijn als iedereen het zelfde kan.
  Nu kunnen we lekker van elkaars talenten genieten.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Gereke.....

  De zwaan is idd een beauty....
  prachtige compositie, ik kijk ook altijd bij andere bloggers en fotosite. Ben al jaren behept met het fotovirus en idd je leert door veel te kijken naar anderen en oefenen
  ik zal zo nog even op de site van Greet kijken, je hebt me echt nieuwsgierig gemaakt, maar ik heb het idee dat ik daar wel al eens gekeken heb,
  mooi kolom!!

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hoi gerreke
  kijk graag na andermans/vrouws foto, struin dan ook heel wat uurtjes op het net af op..
  ook de kunst die andere hebben zoals jij die schrijven, vind dit erg mooi en knap
  groet rini

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtige foto. Ik heb iedere dag twee zwanen die brood komen halen.
  Toen het zo hard vroor bewaakten ze hun eten-stekkie goed en toen er op een dag 12 andere zwanen aankwamen zwemmen werden ze allemaal weggejaagd. Ik vond dat heel bijzonder twee tegen twaalf.
  En talenten van anderen, ik kijk en geniet ervan en als ik graag iets wil probeer ik het gewoon.
  Dat is ook de reden dat ik zoveel projecten heb liggen die nooit af komen ha ha.

  Trouwens Gerreke, ik vind dat jij heel mooi kunt fotograferen.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Och Gerreke, hier nog zo eentje hoor!
  Ondanks dat ik ook wel van anderen krijg te horen dat ze het op mij zijn (onbegrijpelijk!) denk ik toch echt dat een ieder altijd beter is dan dat ik ben. Wat een maffe gedachten hebben we toch hé?

  Ik kan je wel een raad geven: gewoon gaan doen en doen en doen... Dan zul je zien dat je stukje bij beetje beter wordt en straks ook mensen naar jou zullen wijzen. Vraag maar eens na: zijn al die mensen waar jij jaloers op bent als een ster geboren? Vast niet! ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Gerreke
  zo heeft iedereen zijn talenten en die heb jij ook ik denk heel veel je schrijf zo leuk (ik kan helemaal niet schrijven )weet dikwijls niet wat ik op een blog moet schrijven
  (ik denk het ook hoor dat een ander alles beter doe ik denk dat dat heel veel mensen denken) maar dat geef niet een stimulans om ook van alles te leren
  Fijne avond hé groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En ik geniet hier keer op keer van jouw heerlijke talent.......Een blog om te koesteren....
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Gerreke, bedankt voor je reactie op mn blog.
  Ik zal me even aanmelden als volger hier.
  Het liedje wat je zo mooi vind is van LeAnn Rimes, het nummer Feels like home.
  Groetjes jacqie

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Gerreke, heerlijk toch he, al die talenten... wij zijn momenteel bezig om een web community op te zetten om je te helpen je talent te ontdekken en ontwikkelen, kijk maar eens op http://www.jarsons.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 27. je weet weg met woorden en dat te presenteren met leuke mooie foto"s en of ze nu heel goed zijn of wat minder het vormt een geheel wat goed is. en kijken bij andere en ideeën opdoen is alleen maar goed. en gezellig
  groetjes jacky

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Iedereen heeft zo zijn talenten en wat ik niet goed kan kijk ik af bij mijn medeblogsters. Heerlijk om af en toe een kijkje bij een ander te kunnen nemen zonder dat hij of zij dat vervelend vindt.

  Groet,
  Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb precies hetzelfde!
  Die foto van die zwaan is inderdaad erg mooi!
  Net als jou en andere bewonder EN geniet ik heel veel blogs, om hun schrijven, om hun onderwerpen, om hun foto's, recepten, ontwerpen en ga zo maar door.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jaloers ben ik niet op andermans talenten...ik kan er wel inspiratie uithalen. Het zou natuurlijk heel mooi zijn als ik bij mijn foto's een prachtig verhaal kon schrijven, woorden die extra kracht aan de foto's geven, maar die gave heb ik niet... Ik zal dus heel goed mijn best moeten doen om de foto het verhaal te laten vertellen. Ik kan dan wel weer extra genieten van de mooie en pakkende manier van schrijven zoals jij dat doet. Je hebt zeker talent Gerreke!

  Groetjes, Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen