zondag 20 februari 2011

Voetbalplaatjes

Ergens in het verleden heb ik met enige stelligheid gezegd dat ik niet meedeed aan al die rages. Dat was in de tijd dat mijn kinderen nog te klein waren om zich met deze kostelijkheden bezig te houden. Hun wereld bestond toen nog uit onschuldige dingen als in de zandbak spelen, driewieleren, voetballen, met ballonnen spelen. Verbazend zo weinig als ze nodig hadden om tevreden mee te zijn.

Nee, al die rages kosten me handen vol met geld en behoren in mum van tijd tot het verleden, want daar is het tenslotte een rage voor. Kijk en als het nou een supergoedkope rage is, maar nee, rages zijn vaak hartstikke duur. Daarom zal het ook wel rage heten.

Maar weerstand bieden aan zoonlief die omhoog kijkt, ahhhh begint uit te roepen, met z’n ogen begint te knipperen en als laatste middel begint uit te roepen dat ik zo lief ben, is ontzettend moeilijk. Eigenlijk gewoon niet mogelijk. Toegegeven ik ben hierin een watje, een ongelofelijke softie. Maar gelukkig is daar manlief die mij met beide benen op de grond laat belanden nog voordat ik aan al dat lieftallig gevlei toe heb kunnen geven.

Inmiddels liggen er aardig wat rages stof te vergaren in de kast (de smurfen), te verroesten op het terras (waveboard), onaangeroerd te liggen in de bak (diabolo’s) en ga zo maar door. Meer durf ik gewoon niet te noemen.

Maar de voetbalplaatjes van de grootste van Nederland is verreweg de duurste grap van allemaal. Tuurlijk doe ik daar ook aan mee. Hoe kan het ook anders met een paar fanatieke voetbalmannen in huis. Manlief doet in deze tijd maar wat graag de boodschappen, want ik kom anders met veel te weinig voetbalplaatjes thuis, wat natuurlijk het volmaken van het voetbalboek niet ten goede komt. Ik breng deze weken dus schandalig veel geld naar de winkel voor een paar voetbalplaatjes. Nu ja, dat kan nog, ik heb de boodschappen tenslotte nodig. Maar zodra dat boek begint vol te lopen is de lol, om boodschappen te doen, er voor mij al gauw vanaf. ‘Oh mam, alweer een dubbele …’

Je zou zeggen stoppen dan …, maar die ogen hé die doen het hem, die zijn zo lief!

14 opmerkingen:

 1. Mijn twee dochters van 16 en 13 geven er niet echt om, maar manlief des te meer...hij heeft al van jongsaf aan iets met verzamelen en wordt er telkens door gegrepen. Mocht je exemplaren missen, dan kan ik hem wel eens lief aankijken...:)

  Een hele fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja het is wat al die rage's Hier staat bij de C1000 bij elke nieuwe actie een dranghek bij de deur ,tis toch wat.Ik vind het zelf ergerlijk die vreselijk brutale kinderen die de kaartjes nog net niet uit mijn handen trekken!! Ik kijk altijd of ik ergens een bescheiden kind zie en geef ze dan weg,altijd leuk om een echt blij koppie te zien!Ik wens je sterkte met de voetbal plaatjes rage haha
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo.........leuk he die voetbalplaatjes.....ik geef ze altijd weg aan aardige kinderen bij de AH ......liefs van mij...groetjes Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en nu heb je vier ogen op je gericht, die je verplichten om iets meer aan boodschappen te doen. Hopelijk komt het boek vol met alle plaatjes. Kan het me wel voorstellen hoor, de Disney figuren staan hier ook allemaal maar dan voor mij..hihi..iets meer wasmiddel,shampoo, tandpasta wordt er dan ingeslagen en tijdens het in de kar doen van de boodschappen wordt het stiekem opgeteld want met € 0.05 krijg ik dan net niet die ene meer erbij, het is erg, ik weet het, maar geniet er zo van wanneer de hele serie kompleet is. Kan me je mannen wel voorstellen..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihihihi spaar ze zelf niet maar ook ik kan me best voorstellen dat het je een lief ding waard is als je in die kijkers van je kids kijk.
  Het is dan ook een echte rage en als je er niet aan mee doe dan hoor je er echt niet bij.
  Hier staan zelfs dranghekken tussen de deuren van de appie hein om de kids nog enigszins in bedwang te houden.
  Als je met alleen een pak melk of een brood naar buiten loop dan zie je die koppies al kijken.............mmmm weer een die geen plaatjes heeft........aaaaah
  Ook ik snap het wel.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Gerreke, ik zie het helemaal voor me.
  Vragende oogjes, je kunt en wilt er ook niet omheen. Ze bedenken steeds weer iets nieuws en wij zijn steeds weer zo gek om braaf mee te doen. Niet dat ik ze zelf spaar hoor, maar zelfs dan kun je er via via niet omheen.
  Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sinds puberzoon naar de middelbare gaat, is het (gelukkig) afgelopen met het sparen van voetbalplaatjes, poppetjes, flippo's en weet ik wat ... helemaal niet vervelend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I made small collections of stickers of Footballer. At school the teacher with his strict teaching was unable to interest myself in their incomprehensible proposals. However, the trading cards helped me to develop comprehensive and visual memory. In a collection of trading cards was able to know which player it was just seeing the colors of the sky in the photo, were games that I got as a challenge, because I knew by heart all the data of each player. And in the photos there is a heaven alike, I can assure you.
  Great framing with beautiful reflections, I love the sensation of movement of the girl's umbrella. Greetings.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pffff....als ik hier ook even achterom kijk...
  De vloer ligt nog bezaaid met de resten van de plaatjes.....;(
  Plakken leuk! Opruimen...ho maar ;(
  Fijne week
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier is er geen belangstelling meer voor, maar de buurjongens staan met zeer grote regelmaat :) hier binnen. Ze weten dat ik braaf spaar.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik weet hoe het voelt heb ook een dochter met verzamel woede
  gr,bart

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha ja die ogen he.
  Maar helaas, bij mij was het niet gelukt.
  Ze kregen wel van oma of tante of wie maar ook, maar niet van papa en mama.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig verhaal Gerreke! Heel herkenbaar ook. Ik spaar de plaatjes voor mijn neefje en betrek mezelf vaak op het feit dat ik mijn karretje wat makkelijker vul dan anders. Maar ja, voor die stralende ogen en 'je bent de liefste tante van de hele wereld' moet ik wat over hebben natuurlijk!

  Groetjes, Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen