dinsdag 23 april 2013

Respect voor de loper!

De eerste bussen komen alweer terug! En met wat voor een bedragen!! Ik ben onder de indruk van mijn lopers die vol enthousiasme zich inzetten voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. In onze omgeving lijkt het een nog redelijk onbekend doel te zijn, maar met zeventig enthousiaste lopers zal daar zeker verandering in komen!

De afgelopen weken heb ik mij gestort op het zoeken van mensen die dit toch wel vervelende klusje op zich willen nemen. Want het voelt altijd een beetje als ‘leuren om geld’. Het heeft mij dit jaar echt verbaasd over hoe makkelijk mensen me zeiden om te zullen gaan lopen. Ik werd er zelf enthousiast van en ben doorgegaan.

Vorig jaar is mij gevraagd coördinator te worden van het Nationaal Fonds Kinderhulp voor het dorp waar ik woon. Ik heb toegezegd zonder te beseffen waar ik eigenlijk aan begon, maar toen was het al te laat om nog terug te krabbelen. Maar wat kun je in een jaar snel vergeten, totdat het weer zover is. Het is me de afgelopen weken echt een dagtaak geweest.

Ook ik heb vorig jaar gelopen terwijl ik altijd gezegd heb dat nooit te zullen doen. Ik vond het echt een verschrikking, totdat ik het zelf dus een keer deed. Door te lopen heb ik veel respect gekregen voor alle lopers, van welk doel ook. En het is me opgevallen zo vriendelijk als mensen aan de deur kunnen zijn. Toegegeven er zitten ook horken tussen, maar niet noemenswaardig!

Daarom wens ik, als ik eenmaal mijn muntje in de bus heb gedaan, de meeste lopers altijd even succes als ze weer op weg zijn naar de volgende deur!

 PS. Gelukkig wordt het geld afgegeven op een ander adres! Wel zo veilig!

5 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik ben echt jaren geleden hier ook coördinator van geweest, toen bestond Horsterveld nog niet eens.... ik vond het altijd een ramp om mensen te vinden, maar dat lag ook aan mij hoor;-)
  Fijn dat je zoveel mensen hebt kunnen vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je hebt tenminste weer een goede daad gedaan.
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het goed verlopen is, en ook nog met enthousiasme.
  Ik heb zelf ook meerdere malen voor verschillende doelen gelopen en over het algemeen viel het mij wel mee, behalve als de mensen zo slecht thuis waren, want dan moest je nog een tweede keer.
  Ik weet nog van mijn moeder, die ook een aantal jaren achter elkaar coordinator was, hoeveel werk dat was.
  Petje af Gerreke!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi Gerreke dat je al die lopers die
  graag van deur tot deur gaan eens goed ik het zonnetje zet..
  ze verdienen het!!

  gr. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi initiatief,Gerreke.
  En je mag er trots op zijn.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen