maandag 14 maart 2011

Hij loopt langzaam leeg …

Hij loopt heel langzaam leeg, heel langzaam, irritant langzaam. En dat terwijl het een zelfplakkende band is. Maar ik heb pech, mijn band plakt zichzelf blijkbaar niet of het gat is gewoon te groot. Wat redelijk onmogelijk is, omdat mijn band echt heel langzaam leegloopt. Dat zelfplakkende is waarschijnlijk om de prijs wat te op te schroeven.

Mijn band is nooit leeg op het moment dat ik mijn fiets niet nodig heb. Hij is alleen maar leeg op het moment dat ik dat het minst verwacht. Wanneer ik dus enorme haast heb. Dat betekent eigenlijk dat mijn band regelmatig onberijdbaar is. Dat zie ik niet als mijn fiets in de schuur staat. Nee, daar kom ik pas achter als ik erop wil gaan zitten om in dezelfde vaart weg te rijden. Niet dus …
Eerst was het maar een keer in de week, nu is dat alweer twee tot drie keer in de week. Geen verrassing meer dus, maar een stil verwachten van. Hier moet echt iets aan gebeuren, maar dit zijn van die dingen die ik zo lang mogelijk uitstel. Het kan nog wel … als ik hem oppomp kan ik er weer twee dagen tegenaan en daarna zie ik wel weer. Misschien kan ik er dit keer drie dagen op rijden. Alsof die band zichzelf toch nog plakt. Dream on …
Inmiddels loopt mijn irritatiethermometer aardig op. Hij daalt natuurlijk ook weer naarmate ik die pomp langer in de hoek van de garage kan laten staan. Maar omdat die band steeds sneller leegloopt blijft de thermometer inmiddels op eenzelfde punt staan. Niets meer zakken, zelfs geen paar graden. Goed, het wordt nu echt tijd dat die band wordt geplakt, maar wie gaat dat doen?

Ehhh manlief heb je even …

18 opmerkingen:

 1. Wat een ellende zeg !!! ...tja...ik zou niet weten hoe dat moet !! dus ik kan je niet helpen......maak je je niet te druk ???...liefs fijne week van mij....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, nee hoor Ria ik maak me niet te druk. Het is eigenlijk een grapje met een kern van waarheid uiteraard. Vanochtend baalde ik van die zachte band. Je kent dat vast wel ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi mijn fiets is ook mijn alles, zodra er wat aan mankeert, komt lief in actie....

  Groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou zeggen manlief.....
  Daar heb je een man, vriend of partner voor toch......

  Psss....misschien citronella de volgende keer?
  Vinden ze heeeelll errugh vies......
  ;0)

  Niet je band, de muggen
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie het helemaal voor me, je weet de waarheid weer goed te vertellen. Het komt altijd ongelegen maar eens zal er toch niets aan moeten gebeuren. Groetjes Cristien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie je al staan, 43 gr ha..ha.. Sorry komt gewoon naar boven!! Zoek maar iemand die hem plakt lijkt me belangrijk!!
  Groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Gerreke
  Misschien twee fietsen in de schuur als de een lek is pak je de andere.
  Of een cruces bande plakken. Of toch je man? Wat er ook gebuurt altijd blijven lachen Gerreke.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar hebben we kerels voor ha ha...wel een beetje man-onvriendelijk van mij! Wie het ook doet, het lijkt mij wel raadzaam om z.s.m. in actie te komen :)

  Een fijne avond...ik hoop dat je lekker thuis kunt blijven en de fiets kunt laten staan...

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha ha Gerreke en is je manlief zo goed geweest om je band te plakken er moet nog eens iemand iets uitvinden dat die banden NOOIT meer leeglopen echt AFSCHUWELIJK
  hoop dat je inmiddels weer op de fiets weg kan
  Fijne avond groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Morgen wordt het mooi weer, dus hup die fiets op de kop en aan het plakken! Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Dat zijn van die uitstelklusjes. Maar als je het dan doet, valt het achteraf weer reuze mee en vraag je je af waarom je het zo lang hebt uitgesteld..
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zou idd dé oplossing zijn..manlief die dat klusje even klaart! Moet trouwens toegeven dat ik het zelf ook kan, mijn vader heeft zijn 4 dochters heel slim geleerd het zelf te doen ;) Uiteindelijk deed ie het toch vaak met liefde even zelf, maar we kúunnen het wel!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei zelf plakkende band..... never heard of.
  Dream on ja die ken ik wel Aerosmith toch? :-)
  Tja soms zit het mee en soms tegen maar als die lieve schat je band plakt dan heb je toch weer een meevaller :-)))

  Fijne avon, hoop dat het snel een paar graadjes koeler wordt :-)

  Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O balen als je de fiets niet kunt gebruiken.
  Ik ben een tijdje terug mijn sleutel kwijt geweest, en wat geeft dat een stress.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha, wat herkenbaar! Een steeds terugkerende bron van ergernis... een prachtig verhaal Gerreke, ik denk dat heel veel mensen zichzelf hierin herkennen!

  Groetjes, Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Even duidelijk dames en heren. Ik moest vroeger ook zelf mijn band plakken en kan het ook heel goed! Maar op de een of andere manier vind ik het toch een mannending ... of mag ik dat niet zeggen??? Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Goedemorgen Gerreke,

  Bij Pauline kun je je volgens mij niet meer als volger aanmelden...maar dat kun je als volgt oplossen. Ga naar de site van Pauline en kopieer helemaal links boven in haar volledige http://- adres.

  Ga via Ontwerpen naar Lijst met blogs configureren - Blogs aan lijst toevoegen. Kies vervolgens voor Toevoegen via URL - plak daar de door jou gekopieerde http:// van Pauline en sla op. Als het goed is, moet zij op je bloglijst terugkomen. Bij mij werd er een andere omschijving vermeld, maar dat kun je daar in dezelfde lijst via Ontwerpen enz. wijzigen naar Kostbare Momenten.

  Succes...als er nog vragen zijn, dan hoor ik het wel! Geniet lekker vandaag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Raar hè, waarom heb je altijd een lekke band als het helemaal niet uitkomt? Ik zou ook een band moeten kunnen plakken, maar laat het toch ook altijd door manlief doen. Ach, ik strijk zijn overhemden.
  Ik zie de uitleg van Ingrid hierboven. Succes!
  En lukt het niet...dan niet hoor.
  Fijne dag.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen